Zweeds koken, wie verzint het?! Iedere keer proberen we een uitdagend thema te kiezen met de eetclub en ik had een ingeving. In eerste instantie zou het een Scandinavische barbecue worden in het parkje bij mij om de hoek. Want ik dacht: YO, zalmpakketjes met dille en wodka! Maar toen werd het slecht weer en hebben we ons avondje naar binnen verplaatst. Inmiddels had ik alweer wat nieuws bedacht om te maken: zalmburgers. Niet traditioneel Zweeds, maar wel heel Zweeds door de ingrediënten! En burgers zijn zoooo lekker…
Maar, we zijn nog lang niet toe aan het hoofdgerecht. Eerst was er Emma, met een heerlijk voorgerechtje! Haringtartaar met groene appel, dille en mierikswortel. Geserveerd op roggebrood, ook zo lekker Zweeds:
Voor niet-haring-lover Leonneke was er een versie met zalm, die zag er ook super mooi uit:
By the way, als je je afvraagt waarom de foto’s van dit avondje eetclub zo profi zijn: vriendlief was thuis en kon dus mooi alles fotograferen. Fijn!
Tijd voor het hoofdgerecht: de zalmburgers. In de burgers zaten onder andere verse zalm, mosterd, verse dille en kappertjes. Erbij serveerde ik een sausje van yoghurt met citroenrasp en mierikswortel en een lichtzure salsa met komkommer en rode ui.
Oja, en deze aardappelsalade met appel hoorde er ook bij:
Uiteraard verzorgde Merel weer ons toetje. Dat begint eigenlijk een beetje een gewoonte te worden, merk ik! Gelukkig is zij ook echt onze toetjes-queen, dus mij hoor je niet klagen. Merel maakte ‘Kanelbullar’, oftewel Zweedse kaneelbroodjes. Mét glazuur! Smullen…
Hier nog even een kneuterige foto van ons allemaal, want wat was het weer gezellig! Oja, we dronken trouwens een heel geslaagd Zweeds mixdrankje (al zeg ik het zelf, hihi) met wodka, prosecco en cranberrysap. Yum!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie