Ik eet dus echt niet genoeg vette vis. Jij wel? Volgens de richtlijnen zou je eigenlijk aan twee keer vette vis per week moeten komen. Goed voor je hersenen enzo. Nou lukt dit me regelmatig, maar echt niet elke week! Daarom bij deze mijn goede voornemen: vaker recepten met (vette) vis op Anniepannie plaatsen. Dan kom ik er vanzelf wel aan. Vandaag deel ik een zoete aardappelsalade met makreel en groene asperges met jullie! Bomvol groente en, jawel, omega 3.
Foodblogswap
Ook afgelopen maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. Het is inmiddels een gewoonte geworden! Zo leuk om elke keer weer aan een andere blogger gekoppeld te worden… Dit keer was dat Lekker Happen van Daisy. Toen ik door de blogs heen scrolde werd me al snel duidelijk dat ze nogal fan is van ovenschotels, stoofpotjes, Van der Valk hotels en zoete aardappel. Heb ik dat zo goed samengevat Daisy? ? Die liefde voor zoete aardappel snap ik wel. Ik ben er ook dol op! Daarom besloot ik aan de slag te gaan met Daisy’s aardappelsalade met makreel. De gewone aardappels verving ik door zoete aardappels en ik combineerde ze met groene asperges en frisse komkommer. De dressing gaf ik een eigen twist door er mierikswortel en citroen aan toe te voegen. Lekker fris!
Maaltijdsalade
Deze zoete aardappelsalade met makreel is perfect voor een zwoele lente- of zomeravond. Met slechts 5 ingrediënten (excl. dressing) is het bereiden ervan een koud kunstje. Serveer de zoete aardappelsalade met wat knapperig stokbrood en je kunt er zo met 4 personen van eten. Het fijne aan deze salade is dat je ‘m koud eet en je alles dus al van tevoren kunt klaarmaken. Handig! Mocht je niet aan groene asperges kunnen komen of je vindt ze te duur, vervang ze dan door sperzieboontjes of haricots verts. Ook erg lekker!
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
- 500 gram zoete aardappels, geschild
- 350 gram groene asperges, gewassen
- 250 gram gerookte makreel, in stukjes getrokken (graatloos!)
- ½ komkommer, gewassen
- 75 gram rucola
Dressing:
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 flinke tl mierikswortel (uit een potje)
- Peper & zout
Zoete aardappelsalade met makreel
- Halveer de zoete aardappels in de lengte en snijd ze in dikke plakken. Snijd de groene asperges in stukjes van ongeveer 4 centimeter. Breng een pan water aan de kook en doe de zoete aardappelplakjes in de pan. Kook ze 4 minuten en voeg dan de groene asperges toe. Kook alles nu nog 3 minuten. Giet de groentes daarna af in een vergiet en spoel goed af met koud water. Laat uitlekken.
- Halveer intussen de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten er met een theelepeltje uit. Snijd de komkommer in dikke plakjes.
- Meng intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar, breng goed op smaak met zout en peper. Verdun de dressing eventueel met wat water.
- Doe de rucola, zoete aardappel, groene asperges, komkommer en makreel in een grote schaal en hussel om met de dressing.
Eet smakelijk!
Meer recepten met zoete aardappel?
Zoete aardappelfriet met tahin en granaatappelmelasse
Zoete aardappel stamppot met chorizo, boerenkool en feta
Zoete aardappelsalade met yoghurt-dille dressing
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze zoete aardappelsalade met makreel en groene asperges? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Jolanda zegt
Super super lekker, gaan we vaker eten☺️☺️