Voedzaam, makkelijk, gezond, snel en lekker. Vijf woorden die deze zoete aardappel tortilla met boerenkool en geitenkaas perfect omschrijven. En dan is er nog een groot pluspunt aan dit gerecht: je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig. Echt waar! Als je nu nog niet overtuigd bent om deze aardappeltortilla te gaan maken, dan weet ik het niet meer hoor. ;-)
Zoete aardappel tortilla
De klassieke aardappeltortilla heb je vast in Spanje weleens geproefd. Die maak je met gewone aardappels en een heleboel olie. Deze zoete aardappeltortilla is met een héle grote knipoog geïnspireerd op de Spaanse klassieker. Want naast zoete aardappel, horen ook boerenkool en geitenkaas in een Spaanse aardappeltortilla natuurlijk niet thuis. Toch daag ik je uit om ook mijn variatie eens te proberen. De combinatie van zoete aardappel, boerenkool, geitenkaas en pittige chorizo is namelijk zalig!
Handige tortillatips
Deze zoete aardappel tortilla bak je op heel laag vuur in een koekenpan. Als je hem na het bakken mooi uit de pan wilt krijgen, kun je hem het beste eerst goed losschudden. Vervolgens leg je er een groot bord op en draai je de pan om. Leg dan weer een bord of een ronde serveerplank op de zoete aardappeltortilla en draai hem nog één keer om. Nu kun je de tortilla in mooie punten snijden. Krijg je de tortilla niet op? Geen probleem. Ook koud is hij erg lekker. Eet bijvoorbeeld de volgende dag een stukje bij de lunch.
Ingrediënten
- 4 zoete aardappelen
- 12 eieren
- 2 handjes gesneden boerenkool
- 150 g zachte geitenkaas
- 100 g chorizo in kleine stukjes
Instructies
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van 1 bij 1 centimeter. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes op hoog vuur zo’n 5 minuten totdat ze een beetje zacht worden en bruin beginnen te kleuren. Voeg dan de chorizoblokjes toe en bak deze nog even mee.
- Kluts de eieren in een grote kom met wat peper en zout en roer de boerenkool erdoor. Schep ook de zoete aardappelblokjes en chorizo in de kom en roer alles goed door.
- Voeg indien nodig nog wat extra olie toe aan de koekenpan en giet het aardappel-eimengsel erin. Zet het vuur op de laagste stand en druk alles met een spatel een beetje aan. Verdeel de geitenkaas in stukken en verspreid deze over de bovenkant van de aardappeltortilla.
- Doe een grote deksel op de pan (deze kun je ook zelf maken van twee stukken aluminiumfolie) en laat de tortilla in zo’n 20 minuten zachtjes garen.
Eet smakelijk!
Dit recept verscheen eerder op NU.nl. Daar schreef jullie Anniepannie in 2019 en 2020 elke vrijdag een 5 ingrediënten recept. En nu mag ik al die recepten hier ook met jullie delen. Onwijs leuk!
Meer lekkere recepten met zoete aardappel:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze zoete aardappel tortilla te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie