De mensen van Munchies gingen langs bij topchef Naomichi Yasuda in Tokyo, Japan. In zijn eigen restaurant geeft meneer Yasuda les in het eten van sushi. Echt een super leerzaam filmpje om te kijken! En wees gewaarschuwd: tot nu toe eet jij je sushi waarschijnlijk helemaal verkeerd. ;)
Even samenvattend: bij sushi is rijst dus het belangrijkste onderdeel. Niet de vis, zoals je waarschijnlijk zou denken. Die komt op de tweede plaats.
Wasabi is niet gemaakt van mierikswortel. Wasabi is gemaakt van een Japanse groente en heeft – volgens meneer Yasuda – helemaal niet zo’n sterke smaak. Echte wasabi smaakt een beetje zoetig en geeft daarna een pittige nasmaak.
De 3 belangrijkste lessen van chef Naomichi Yasuda:
1. Sushi rolletjes eet je met je vingers
Die rolletjes met zeewier aan de buitenkant, die kun je dus gewoon met je handen eten. Geen gepriegel meer met stokjes. Chill!
2. Combineer nooit sushi en gember
Veel mensen (count me in) pakken een klein stukje gember en stoppen dit samen met een stukje sushi in hun mond. Kan écht niet volgens meneer Yasuda. Hij noemt het een slechte gewoonte. De gember is eigenlijk bedoeld om tussen de verschillende sushi’s door te eten, om zo je smaak weer te neutraliseren. Dip de stukjes gember daarom ook nooit in je sojasaus.
3. Schud nooit de sojasaus van je sushi
‘No shaking’, vindt meneer Yasuda. ‘Shaking is for men when they finish in the men’s room’. Dus. Je hebt ook maar een klein beetje sojasaus nodig. Een dipje is voldoende. Op zich wel logisch eigenlijk, anders proef je je sushi helemaal niet meer. Heb je een nigiri sushi (zo eentje met een langwerpig plakje vis op een stukje rijst), leg dan de nigiri op z’n kant en pak met je stokjes de viskant en de rijstkant vast. Dip een klein stukje vis in de sojasaus en stop de sushi – zonder de sojasaus eraf te schudden – snel in je mond.
Zo. Vanaf nu eet ik sushi als een pro.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Restaurant Shiki zegt
Ook niet vergeten dat Wasabi en Gember heel gezond voor je zijn en de bacteriën doden van rauwe vis. Ik vind het soms wel onhandig om met stokjes te eten, als het gaat om Maki’s.