Ken je die bakjes komkommersalade uit de supermarkt? Toen ik nog studeerde at ik dat bij het leven. Was best lekker en het voelde ook nog soort van gezond om op je brood te doen. Inmiddels weet ik wel beter! Aan die bakjes kant-en-klare salade is veel onnodige rommel toegevoegd. Zo gezond is het dus eigenlijk niet. Ik besloot om zelf komkommersalade te maken. Wat bleek? Het is apesimpel! Een mooie bonus is dat het naast lekker ook nog eens heel gezond is… wat wil je nog meer?
Dit heb je nodig:
Halve komkommer
2 eetlepels dikke yoghurt
1 eetlepel bieslook, fijngehakt
Zout & peper
Zelf komkommersalade maken
Halveer het stuk komkommer in de lengte. Schaaf er met de keukenmachine of een mandoline hele fijne plakjes van. Met een mes kan het natuurlijk ook, maar zorg wel dat de plakjes flinterdun zijn.
Pak een bak. Doe er de yoghurt en fijngehakte bieslook in. Maal er peper boven en eventueel wat zout. Roer goed en meng de komkommerplakjes erdoor.
Klaar! Fluitje van een cent.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie