Deze zalmsalade maakte mijn moeder laatst tijdens een gezellige familieborrel. Hij is heel simpel om te maken en smaakt reuze lekker! Kies een goede, romige mayonaise voor deze salade, dat is bepalend voor de smaak. De citroen en kappertjes maken de salade lekker fris! Smeer deze zalmsalade op toastjes bij de borrel. Of, serveer toefjes salade op plakjes komkommer. Simpel en toch feestelijk!
Zalmsalade kun je altijd eten
Deze zalmsalade à la mamma is niet alleen perfect voor bij de borrel, hij is ook erg lekker op brood! Handig voor als je eigenlijk elke week net niet aan de aanbevolen hoeveelheid vis komt. Ik ben dol op zalm- en tonijnsalade op brood. En dat maak je dus heel makkelijk zelf!
Vroeger aten wij deze salade ook weleens als avondeten. Heel bijzonder vond ik dat, want dan haalde mijn moeder speciaal een casino wit. En wij aten dus nooit witbrood hè, haha! Behalve dan! Lekker even roosteren en dan besmeren met een dikke laag zalmsalade. Beetje komkommer en tomaatjes erbij en het feestmaal was compleet.
Ingrediënten
- 1 blikje rode zalm op water
- 2 el goede mayonaise
- 1 el kappertjes
- 1/2 citroen, uitgeperst
- 2 el verse bieslook fijngehakt
- 1/2 rode ui
- 1 tl gedroogde oregano
- ½ tl pikant paprikapoeder
Instructies
- Maak het blikje rode zalm open en laat de zalm uitlekken. Doe de uitgelekte zalm in een kom, samen met de mayonaise en het citroensap. Roer door elkaar met een vork. Maak de grote stukken zalm wat kleiner door een beetje te prakken.
- Snipper de ui. Meng samen met de kappertjes, bieslook, het paprikapoeder en de oregano door het zalmmengsel. Roer nog een keer goed door.
Borrel smakelijk! Als je helemaal fan bent van borrelen, dan is deze goedgevulde vegetarische borrelplank of deze klassieke borrelplank met kaas en vlees ook echt wat voor jou.
Of maak gewoon een paar heerlijke smeersels, zodat je gasten lekker kunnen variëren met hun toastjes. Een soort smeerselbuffet, haha. Hieronder wat inspiratie.
Meer lekkere zelfgemaakte smeersels voor bij de borrel:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze borrelsalade te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk! Uiteindelijk zijn jullie waarvoor ik dit allemaal doe, dus je input is meer dan welkom. Liefs!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
elly roeffen zegt
Het is heel erg lekker met heerlijke smaak, nog gezond ook.
Makkelijk te maken ook en snel.
Ineke de Bruin. zegt
Heerlijke salade en snel klaar!
Ineke zegt
Heerlijke salade en snel klaar!
Eric De Bruyne zegt
Wij hebben het klaargemaakt en het is heel lekker.
Wat ik wel een minpuntje vind in het recept,is dat er gewoon staat “een blikje” rode zalm op water…. er bestaan hier bij ons in België blikjes zalm op water gaande van 106 gram tot 200 gram.
Wij hebben het gemaakt met een blikje van 200 gr, en stelden vast dat het geheel eerst heel droog was.
Na toevoegen van nog wat mayo en citroensap kregen wij iets zoals op de foto.
Dit is een veel voorkomend fenomeen bij recepten allerhande en overal. Men spreekt van een schepje, een handje, een snuifje, een lepel… enz zodat het vaak moeilijk is om de juiste hoeveelheid in te schatten.
elly zegt
Echt heerlijke zalmsalade en zo makkelijk te maken!
Marie Mentzij zegt
Heerlijke zalmsalade
Emma zegt
Heel erg lekker en ook super easy om te maken, ideaal!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Lekker én makkelijk is de perfecte combinatie vind ik altijd! Leuk dat de zalmsalade zo is bevallen. Dank voor je enthousiaste reactie!