De combinatie van rode pesto, garnalen, avocado, feta en rjist klinkt misschien niet erg voor de hand liggend, maar is geweldig. Als je me niet gelooft, kan ik maar één ding zeggen: probeer het eens! Ik stopte alle heerlijks in een tortillawrap. Dan kun je het lekker uit het vuistje eten. Het maakt deze wraps met garnalen een ideaal picknick- of meeneem-lunch-gerecht, maar ook als lichte avondmaaltijd is dit top. Maak je trouwens geen zorgen dat de rijst je blouse in valt tijdens het eten. Doordat er naast rode pesto en citroensap ook crème fraîche door de gekookte rijst gaat, wordt het een lekker romig en kleverig geheel. Geen geknoei met losse korrels dus! Ik voegde spinazie toe voor de crunchfactor en voor extra pitamientjes.
Wraps met garnalen met een goed verhaal
Ik heb in deze lekkere garnalenwraps bewust garnalen met het ASC-keurmerk gebruikt. Het is namelijk bewuste visweek! Vis- en schaaldieren met het ASC-keurmerk komen van kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken en goed zorgen voor hun medewerkers, de omgeving en de lokale gemeenschap. Achter producten met het ASC keurmerk schuilt daardoor altijd een goed verhaal. Bij deze garnalen uit Ecuador gaat dat verhaal over het herstellen en beschermen van de natuur en mangroven in Ecuador.
In Ecuador bieden de mangroves de lokale bevolking bescherming tegen stormen en vloedgolven en vormen ze een broedplaats van talloze vogels, vissen, schaal- en schelpdieren en ander zeeleven. Vroeger werden de mangroves gekapt door garnalenkwekers. Nu staan diezelfde kwekers zij aan zij met lokale gemeenschappen om deze bossen te beschermen en opnieuw aan te planten. Gelukkig maar!
TIP: bij een van deze 20 viswinkels kun je gratis een boekje ophalen over de Bewuste Visweek 2021. In het boekje vind je verschillende inspirerende verhalen over MSC- én ASC-gecertificeerde vissers en hoe zij een positieve impact hebben. Uiteraard staan er in het boekje ook een paar heerlijke visrecepten!
Snijd ‘m door!
Deze wraps met garnalen, romige pestorijst en avocado zien er extra lekker uit als je ze na het oprollen doorsnijdt. Je ziet dan veel beter wat er allemaal in zit dan dat je hem in z’n geheel zou opeten. Ik vind het handig om de wrap eerst voor de helft te beleggen (zie bovenste foto), dan op te rollen en in een (bak)papiertje te wikkelen. Vervolgens pak ik het scherpste mes dat ik heb en snijd ik de wraps (inclusief het papier) doormidden. Als je de wraps goed gevuld hebt en het papier stevig is opgerold, kun je ze daarna rechtop op je bord neerzetten. Net zoals op de foto. Partje citroen erbij en serveren maar!
Let op: in dit recept gebruik je gekookte, afgekoelde rijst. Dat kun je zelf doen, maar je kunt tegenwoordig ook zakjes kant-en-klaar gekookte rijst kopen. Mocht je haast hebben, dan kan dat erg handig zijn. Ik kook mijn rijst meestal zelf en gebruik dan zilvervliesrijst. Dat is gezonder dan witte rijst.
Ingrediënten
- 4 tortillawraps
- 200 g gekookte en gepelde garnalen (let op het ASC-keurmerk)
- 160 g zilvervliesrijst gekookt en afgekoeld
- 3 el crème fraîche
- 4 tl rode pesto van goede kwaliteit
- citroensap naar smaak plus wat partjes citroen om te serveren
- 2 rijpe avocado's gehalveerd en in plakjes
- 120 g feta verkruimeld
- 4 handjes verse spinazie gewassen
Instructies
- Meng de crème fraîche en rode pesto door de afgekoelde, gekookte rijst. Breng op smaak met zoveel citroensap als je lekker vindt (bij mij is dat een flinke splash) en versgemalen peper.
- Beleg de helft van iedere tortillawrap met een kwart van de romige pestorijst, spinazie, plakjes avocado, (gekookte) garnalen en feta.
- Rol de wraps strak op en wikkel ze stevig in bakpapier. Snijd de wraps (inclusief papier) met een scherp mes doormidden. Serveer met partjes citroen.
Deze wraps met garnalen kun je eten als lunch of als (lichte) avondmaaltijd met bijvoorbeeld nog wat tomatensalade erbij. Enjoy!!! Mocht je de wraps gemaakt hebben, laat je het dan weten in een reactie hieronder? Een leuke foto delen op Instagram kan ook. Gebruik dan #anniepannie en tag mij (@anniepannie_nl) zodat ik je post kan zien en erop kan reageren.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Marine Stewardship Council.
Meer lekkere recepten met garnalen? Heb ik voor je:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze wraps met garnalen te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie