Teriyaki noedels: de perfecte combinatie van vlezige, in de pan gebakken portobello met stevige sobanoedels en zoetzure teriyakisaus. Absoluut onweerstaanbaar!
1eetlepelplantaardige oliebijvoorbeeld arachide- of kokosolie
2grote portobello’ssteeltjes verwijderd
2eetlepelzoete chilisaus
3eetlepelhoningveganistisch alternatief: agave- of ahornsiroop
3eetlepelrijstazijn
1,5eetlepellichte sojasaus
handvol aspergebroccoli
1rode chilipeperzaadlijsten verwijderd en fijngehakt
1eetlepelsesamzaadgeroosterd
Instructions
Voeg de noedels toe aan een diepe pan, schenk er kokend water over en laat 5 tot 6 minuten op matig vuur zachtjes koken terwijl je de portobello’s bakt.
Verhit de olie in een grote wok. Voeg de portobello’s toe en bak 4 tot 5 minuten aan één kant op middelhoog vuur goudbruin. Keer de paddenstoelen om, bestrooi ze met zout, besprenkel met de zoete chilisaus en bak in 4 tot 5 minuten ook de andere kant bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
Giet de noedels af en zet apart; vang het kookvocht op. Voeg 125 ml van het noedelkookvocht toe aan de wok, samen met de honing,
de rijstazijn en de sojasaus. Voeg nu de aspergebroccoli toe met de helft van de gehakte chilipeper. Laat 6 minuten op middelhoog vuur garen. Als de saus droog wordt, voeg dan nog wat kookvocht toe.
Voeg de noedels toe aan de wok en roer door zodat de noedels goed met saus zijn bedekt. Bestrooi met de rest van de chilipeper en schep op borden. Snijd de gebakken portobello’s in plakjes en verdeel over de noedels. Bestrooi met het geroosterde sesamzaad en serveer.