Ga terug
+ servings
poke bowl met appel en zalm - ANNIEPANNIE
Print

Poke bowl met appel, zalm en avocado

Het ultieme zomermaal! Deze poke bowl met appel, zalm en avocado is makkelijk om te maken, heerlijk van smaak en ook nog eens lekker voedzaam. Aanrader!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Hawaiiaans, Japans
Trefwoord aardappel, avocado, bowl food, gerookte zalm, poke, poké bowl, rijst, sesam, sojasaus, sushi, zomer
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Servings 2 personen

Ingredients

  • 120 g rijst
  • 120 g zalm in blokjes
  • 1 friszoete appel
  • 1 avocado
  • 2 bosuitjes alleen het groene deel
  • 1,5 el rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el sesamolie
  • 2 tl sesamzaad liefst zwart en wit

Instructions

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het daarna helemaal afkoelen.
  • Meng de rijstazijn, sojasaus en sesamolie in een kom door elkaar. Doe de zalm erbij en schep goed om. Laat staan.
  • Snijd intussen de appel en avocado in blokjes en de bosuitjes in dunne ringetjes. Houd de helft van de bosui achter en doe de rest samen met de appel en avocado bij de zalm in de kom. Schep goed om.
  • Verdeel de afgekoelde rijst over twee kommen en schep het zalmmengsel erover. Garneer de poke bowls met de achtergehouden bosuiringetjes en het sesamzaad.