½rode peperzaadjes verwijderd en fijn gehakt (of meer, als je ervan houdt)
1,5tlvenkelzaad
peper & zout
80gramkikkererwtenmeel
120mlwater
50gramfeta
zonnebloemolie om in te bakken
Griekse yoghurt om te serveren
Instructions
Vul een waterkoker helemaal met water en zet aan.
Doe de diepvries broccoliroosjes in een vergiet en overgiet ze met (al) het kokende water uit de waterkoker. Laat de broccoliroosjes goed uitlekken.
Doe de eieren in een grote kom, samen met de gehakte rode peper, het venkelzaad en flinke snuffen peper en zout. Meng door elkaar. Voeg dan het water en het kikkererwtenmeel toe en kluts alles nog eens goed door.
Hak de uitgelekte broccoliroosjes in stukjes en voeg toe aan het eimengsel. Doe de mais erbij en verbrokkel de feta. Roer alles nog een laatste keer goed door elkaar.
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur per keer 3 maiskoekjes. Bak ze aan beide zijden goudbruin. Voor ieder maiskoekje gebruik je ongeveer 3 eetlepels van het mengsel. Ik gebruikte zelf een klein pollepeltje om het mengsel mee in de pan te scheppen.
Serveren: maak stapeltjes van de maiskoekjes en schep er wat yoghurt bovenop. Smullen!