Dit kaasbrood is heel makkelijk om te maken en zó lekker! Je gebruikt een rond brood dat je insnijdt en vult met kaas, kruiden en knoflookboter. Even in de oven en hoppa: je borrelbrood is klaar om aan te vallen!
Gang borrel, Brood, Brunch, Lunch
Keuken Amerikaans, Frans, Italiaans, Nederlands
Trefwoord borrel, brood, kaas
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
1rond desem brood
100gramongezouten roomboter
2bollenmozzarellain stukjes getrokken
5teentjesknoflookin plakjes
1elkruidenboterkruidenEuroma
1tlzeezout flakes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het brood net niet tot de bodem in met een broodmes. Ik heb dat snijden in een soort parten gedaan, door het brood steeds een stukje te draaien. Maar je kunt ook vierkantjes maken door plakken te snijden van ongeveer twee centimeter breed (niet helemaal doorsnijden dus!), dan het brood een kwartslag te draaien en het vervolgens nog eens in te snijden.
Smelt de boter in een pannetje en roer er de kruidenboterkruiden en plakjes knoflook door.
Vul terwijl de boter smelt alle inkepingen van het brood met stukjes mozzarella en geraspte kaas.
Leg het brood op een groot stuk aluminiumfolie en overgiet het met de knoflook-kruidenboter. Zorg dat de boter ook in de inkepingen terecht komt. Pak het brood in met het aluminiumfolie en bak het 20 minuten in het midden van de oven. Vouw dan het aluminiumfolie open en bak het brood nog eens 5 tot 10 minuten tot het goudbruin en knapperig is.