Deze hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo is heerlijk! Hij ziet er indrukwekkend uit door het filodeeg, maar is hartstikke makkelijk om te maken. Aanraderrr!!!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands
300grambeetgare pompoengestoomd of geroosterd in de oven
150gramspinazie
1pakjepakje filodeegontdooid (à 224 gram)
zonnebloemolie
Ook nodig:
aluminium ovenschaal of ovenbestendige koekenpaneen springvorm kan ook
bakpapier
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een droge koekenpan en bak hierin de pijnboompitten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bordje.
Doe de chorizoblokjes in de warme koekenpan en bak ze knapperig.
Kluts de eieren in een grote kom en meng de ricotta erdoor. Doe de pijnboompitten en chorizoblokjes erbij en roer alles goed door. Voeg dan het venkelzaad, de organo en het gerookte paprikapoeder toe en maal er zout en peper over naar smaak. Roer alles nog een keer goed door.
Hak de spinazie grof en laat deze even slinken in de koekenpan (in het vrijgekomen chorizovet). Voeg de spinazie samen met de pompoenblokjes toe aan het eimengsel en meng goed door.
Knip een stuk bakpapier iets groter dan de pan/schaal die je gebruikt en ‘beleg’ het met een laag filodeeg. Bestrijk het filodeeg licht met wat zonnebloemolie en strooi er een beetje grof zout en peper over. Herhaal dit totdat al het filodeeg op is.
Til het deeg met bakpapier en al in de pan/schaal en druk het aan. Giet de vulling erin en vouw het overhangende filodeeg losjes over de bovenkant. Zet nu de ovenproof pan of aluminium schaal een paar minuutjes op middelhoog vuur zodat de bodem alvast een beetje bruint en knapperig wordt. Zet de hartige taart daarna zo’n 20 in de oven totdat ‘ie gaar en goudbruin is.