Deze filodeegpakketjes met ham en prei zien er prachtig uit en smaken verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling.
Gang Avondeten, Diner, Lichte maaltijd
Keuken Brits, Engels, Nederlands
Trefwoord creme fraiche, filodeeg, ham, hartige taart, mosterd, prei
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
20plakjesplakjes filodeeg
4preienschoongemaakt
200ghamblokjes
2elcrème fraîche
1elgrove mosterd
Instructies
Ontdooi het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de preien in dunne, halve ringetjes. Verhit in een ruime pan wat boter of olijfolie en bak de prei 10 minuten op matig vuur. Voeg halverwege een eetlepel water toe.
Doe de hamblokjes bij de prei in de pan en voeg de crème fraîche en de mosterd toe. Roer alles goed om en breng op smaak met zout en peper.
Leg nu 4 vellen filodeeg op het aanrecht en bestrijk deze met wat olijfolie of gesmolten boter. Leg daarop weer een velletje filodeeg en herhaal dit totdat het filodeeg op is. Schep in het midden van ieder stapeltje filodeeg een kwart van het ham-preimengsel en vouw de pakketjes naar boven toe dicht. Bestrijk ze eventueel van de buitenkant ook nog met wat olie of boter.
Bak de ham-preipakketjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Houd goed in de gaten of ze niet te donker worden, iedere oven is anders.