Print
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Bougiourdi, ofwel feta uit de oven met paprika en tomaat. Serveer deze Griekse dip met pita of ander brood. Heerlijk als borrelhap, voorgerecht of lunch.
Gang Hapje, Lunch, Voorgerecht
Keuken Grieks
Trefwoord brood, dip, feta, kaas, oregano, paprika, pita, rode paprika, tomaat
Voorbereidingstijd 20 minuten minuten
Bereidingstijd 5 minuten minuten
Totale tijd 25 minuten minuten
Servings 2 personen
ovenschaal van 7 x 13 cm
Aluminiumfolie
100 g feta 1 tomaat in blokjes 1 zoete puntpaprika in blokjes 4 el goede olijfolie 2 tl oregano 1/4 tl chilivlokken 30 g belegen Goudse kaas geraspt gewone of Griekse pita
Verwarm de oven voor tot 230 graden.
Meng de feta met de tomaat, puntpaprika, olijfolie, oregano en chilivlokken in de ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover.
Dek af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven totdat de feta is gesmolten.
Dien op met gewone of Griekse pita