Als er iets bomvol smaak zit, dan is het deze Japanse aubergine met miso en Parmezaanse kaas uit de oven! De kaas zorgt voor een gegratineerd effect. Heerlijk!
1eetlepelsesamzaadgeroosterd in een droge koekenpan
Instructions
Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd het auberginevlees kruislings in zodat je een soort ruitenpatroon krijgt.
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de auberginehelften eerst een paar minuten aan de kant van de schil. Zodra de schil een beetje bruin begint te worden keer je de aubergines om. Zet het vuur helemaal laag en bak de aubergines aan de ingesneden kant ook nog zo'n 4 à 5 minuten, met een deksel op de pan (als je die niet hebt, fabriceer je er eentje van aluminiumfolie). Check of de auberginehelften gaar zijn (zacht), anders bak je ze nog een minuutje langer.
Zet de oven op de bovengril stand. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de miso, azijn, suiker en Parmezaanse kaas door elkaar. Leg de auberginehelften met de ingesneden kant naar boven op de bakplaat. Lepel het misomengsel erover en bestrijk de hele bovenkant ermee.
Laat de aubergines met miso en Parmezaan nu ongeveer 4 tot 5 minuten gratineren onder de ovengril. Het moet een beetje gaan bubbelen. Blijf wel goed opletten dat het niet aanbrandt. Strooi vlak voor het serveren de sesamzaadjes over de aubergines.