Samenwerking – Een wok recept op Anniepannie, dat zie je eigenlijk niet vaak. Wat best gek is overigens, want ik wok nogal regelmatig! Maar die wokgerechten zijn altijd zó snel klaar, dat ik gewoonweg vergeet dat ik er ook een foto van kan maken. En voor ik het weet is mijn bordje alweer leeg. Maar gelukkig, vandaag is het me gelukt om een lekker wokgerecht – inclusief mijn awesome nieuwe wok – op de foto te zetten! Het is een heel makkelijk succesrecept. Eentje die zowel bij volwassenen als kinderen in de smaak valt. Tipje van de sluier: één van de secret ingredients in de woksaus is pindakaas. Alle pindakaas lovers verzamelen!
Wok recept met mango
Niet alleen de pindakaas, maar ook de mango zorgt ervoor dat dit wokgerecht een maaltijd is waar de hele familie van smult. De mango geeft namelijk een heerlijk zoetje! De woksaus van pindakaas, sojasaus en zoete chilisaus kun je – voor volwassenen – eventueel pittiger maken door nog een lepeltje sambal oelek toe te voegen. Maar eigenlijk doen Roel en ik dat nooit, wij eten ‘m gewoon zoals ‘ie is. Smullen! En kijk nou wat een kleurrijk plaatje:
Wokken op inductie
Ik maakte dit wok recept in een super innovatieve wok van BK Cookware. Je ziet ‘m hierboven op de foto. Het is een speciale wok met de naam ‘Wokarang’, waarmee je – naast op alle andere warmtebronnen – ook op inductie kunt koken. Anders dan bij het traditionele wokken op vuur, hoef je je wokschotel in deze pan niet per se heen en weer te schudden. Je kunt de pan gewoon op de inductieplaat laten staan. Met behulp van de bijbehorende wokspatel en de bijzondere ‘omslaande’, komvormige rand, schep je je wokgerecht tijdens het roerbakken eenvoudig om. Die speciale bolling zorgt er namelijk voor dat het eten weer terugvalt in de pan en er dus niets over de rand gaat. Zo kun je dus ook heel goed wokken op inductie!
Alle soorten groente (ok, bijna dan)
Je kunt voor dit wok recept trouwens een allerlei soorten groente gebruiken. Ik gebruik hier Shanghai paksoi en paprika, maar je kunt ook gewone paksoi, Chinese kool, witte kool, wortel, peultjes, broccoli of sperziebonen gebruiken. En nog wel meer groentesoorten. Afhankelijk van de gaartijd van de groentes moet je ze iets langer wokken of kort voorkoken.
Ingrediënten
- 2 cm verse gember in dunne reepjes
- 1 teen knoflook in plakjes
- 1 bosuitje in ringetjes, houd wit en groen apart
- 2 struikjes Shanghai paksoi in stukjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 1/2 mango in plakjes
- 300 g gekookte woknoedels
- 1 handje pinda's
Voor de woksaus
- 2 el gladde 100% pindakaas
- 2 el sojasaus
- 2 el zoete chilisaus
- 2 el water
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de woksaus goed door elkaar. Zet apart.
- Laat de wok heet worden en verhit een scheutje zonnebloemolie. Doe de gember, knoflook en de witte ringetjes bosui in de pan. Bak al omscheppend totdat ze geuren en de plakjes knoflook lichtbruin zijn.
- Doe de paprika en Shanghai paksoi in de pan en roerbak mee totdat de paprika wat zachter is geworden en de paksoi slinkt. Voeg de noedels toe en wok nog even mee. Giet dan de woksaus erbij, voeg de mango toe en schep alles goed door.
- Verdeel de wokschotel over de borden en garneer met de pinda's en achtergehouden (groene) ringetjes bosui.
Notities
Eet smakelijk!
Dit artikel is een samenwerking met BK Cookware.
Meer lekkere recepten met pindakaas:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om dit makkelijke wok recept te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie