Deze maaltijdsoep is echt hét ultieme comfort food voor druilerige winterdagen.
Ingrediënten voor 4 personen
1 groene paprika, in blokjes
1,5 rode paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
4 kippendijtjes
Een bosje koriander, steeltjes fijngehakt en blaadjes grofgehakt (apart houden)
10 taggia olijfjes, grofgehakt
1 blik cherrytomaatjes
1 pakje passata
300 ml kokend water
2 kippenbouillon blokjes (zonder zooi, van Ekoplaza)
1 theelepel paprikapoeder
1 mok volkoren basmati rijst, gespoeld
Zout en peper
Olijfolie
Eventueel: 2 handjes geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar, Goudse of Gruyere)
Zo maak je het
Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Fruit op laag vuur de uien en de gehakte knoflook zo’n 5 minuten. Voeg dan de paprikablokjes toe en bak een paar minuten mee.
Giet er dan de passata, de inhoud van het blik tomaatjes en het water bij. Verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg ook de gehakte koriandersteeltjes, de gehakte olijfjes en het paprikapoeder toe.
Even roeren en dan de rijst en de (hele) kippendijtjes toevoegen. Nog even goed doorroeren en dan met het deksel erop op laag vuur 45 minuten laten pruttelen. Af en toe over de bodem van de pan roeren om te voorkomen dat je maaltijdsoep aanbrandt.
Vis zo’n 20 minuten van tevoren de kippendijtjes eruit. Trek op een snijplank met twee vorken het vlees uit elkaar tot je allemaal ‘draadjes’ krijgt. Doe weer terug in de soep.
Als de maaltijdsoep klaar is, even proeven. Alleen als het nodig is voeg je nog wat zout en peper toe.
Serveer de maaltijdsoep in grote kommen en garneer met wat gehakte koriander en -eventueel- een beetje geraspte kaas.
Geniet ervan!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie