Vroeger vond ik bietjes maar bah. Een beetje gronderig van smaak en tja, gewoon een beetje saai. We aten ze eigenlijk ook altijd gekookt, met aardappels en een stukjes vlees. Lekker Hollands! Pas later heb ik ontdekt dat er nog zóveel meer kan met die mooie ronde knolletjes! En mijn mams gelukkig ook. :) Ik maak met gekookte bietjes graag Jamies bietensalade met balsamico en feta (uit Jamie’s 30 minute meals), of mijn eigen bietenravioli met geitenkaas en honing natuurlijk… Maar, ook rauw eet ik ze graag! Op de markt kwam ik een paar prachtige gele exemplaren tegen die ik niet kon laten liggen. Ik maakte er deze super simpele, maar mooie vegetarische tartaar mee!
Dit heb je nodig voor 2 vega tartaartjes:
100 gram gele biet, rauw
2 gedroogde vijgen
½ appel
1 eetlepel dragonazijn
½ eetlepel honing (maple syrup voor vegan)
Ook handig: een kookring
Vegetarische tartaar met gele biet, vijg en appel
Roer voor de dressing de dragonazijn en de honing goed door elkaar, totdat de honing helemaal is opgelost.
Schil de bietjes en snijd ze in superkleine blokjes. Snijd ook de vijgen in kleine blokjes (verwijder het harde steeltje) en als laatste de appel. Doe alles in een kom.
Schenk de dressing over de blokjes biet, appel en vijg en meng alles goed.
Plaats voor ieder tartaartje de kookring op het midden van een bord en vul met de helft van de tartaar. Druk voorzichtig een beetje aan en til dan de kookring omhoog.
Genieten!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie