Vandaag is de dag… De eerste echte borrelplank op Anniepannie! Ik heb zat lekkere borrelhapjes, dipjes en smeerseltjes online staan, maar een echte plank vol had ik nog nooit geplaatst! Ik beloof jullie dat ik dat vaker ga doen, want zeg nou zelf – deze vegetarische borrelplank ziet er toch onwijs mooi uit? Als stralend middelpunt gebruikte ik de nieuwste bitterballen van Kwekkeboom Oven & Airfryer die volledig vega zijn! Je zou misschien verwachten dat ze een groentevulling hebben, maar nee: ze zijn gevuld met een vegetarische ragout en die is… nét echt! Roel had zelfs niet eens door dat het vegetarische bitterballen waren. Toen ik het hem vertelde was hij onder de indruk en voelde hij zich zelfs een beetje voor de gek gehouden! Zo grappig, haha.
Vegetarische borrelplank met bitterballen
Omdat Kwekkeboom mij vroeg om een sjieke borrelplank te maken met hun vegetarische bitterballen, leek het me wel leuk (en logisch) om de rest van de plank ook vegetarisch te houden. Daarnaast besloot ik dat de borrelplank best een Hollands tintje mocht krijgen, met oude kaas, snackbloemkool, halfgedroogde tomaatjes, schijfjes appel en reepjes augurk. Wel maakte ik ook wat overzeese uitstapjes, met een avocadohummus, platbrood, crunchy nachochipjes, olijfjes en wat mozzarella met pesto. Alles smaakte echt super lekker bij elkaar en we hebben gesmuld. Althans, van dat wat we op konden, want voor twee personen is deze plank eigenlijk echt veel te groot… ;-) Hier kun je makkelijk met 4 tot 6 personen mee borrelen!
Zo stel je de vega borrelplank samen
Pak een houten plank en leg deze alvast klaar. Zoek ook wat kleine schaaltjes op voor de hummus, de bitterballen, de olijfjes en de sausjes. Zet één schaaltje alvast in het midden van de plank, hier komen straks de bitterballen in. Bereid de bitterballen als allerlaatst, want anders worden ze koud voordat je klaar bent met de rest! Dit ligt er allemaal op de vegetarische borrelplank:
- Oude kaas: snijd een stuk oude kaas in blokjes of in driehoekjes, zoals op de foto.
- Mozzarella met pesto: scheur een bolletje mozzarella in stukken en schep dit om met een eetlepel groene pesto.
- Halfgedroogde tomaatjes: deze kun je natuurlijk kopen, maar je kunt ook mijn recept voor gedroogde tomaatjes uit de oven gebruiken. De tomaten die je op de foto ziet zijn iets groter dan die in het recept en ik heb ze ook korter gedroogd, zodat je dat halfgedroogde effect krijgt. Natuurlijk kun je de tomaten net zo lang drogen als jij dat het lekkerst vindt!
- Snackbloemkool: snijd een kwart bloemkool in kleine roosjes. Ze moeten niet te groot zijn, want anders zijn ze moeilijk te eten.
- Appel: kies een lekkere en mooie appel (ik gebruikte hier een Pink Lady) en snijd deze in schijfjes.
- Augurken: snijd een stuk of 6 grote augurken in de lengte in vieren.
- Platbrood: snijd een Libanees platbrood in driehoekjes en rooster ze even kort in een droge koekenpan.
- Nachochips: leg een hand van je favoriete nachochips op de borrelplank.
- Sausjes: het is lekker om de bitterballen en de bloemkool in een sausje te kunnen dippen. Voor de bitterballen koos ik gewone mayonaise en voor de bloemkool Andalousesaus.
- Olijven: voor de olijfjes gebruikte ik pitloze groene olijven die ik heel simpel met wat olijfolie aanmaakte. Het is ook heel lekker om er wat vers geperste knoflook en peterselie door te roeren. Of je maakt deze gemarineerde borrelolijfjes natuurlijk!
- Avocadohummus: kant en klare hummus kopen is een optie, maar je maakt het ook heel gemakkelijk zelf. Is nog gezonder ook! Ik maakte deze avocadohummus en strooide er als topping nog wat roze peper overheen. Zalig met knapperig platbrood.
- Bitterballen: bereid de Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze als ze klaar zijn nog even een paar minuutjes buiten de oven liggen voordat je ze in het schaaltje doet. Dan worden ze extra knapperig!
Zo maak je je borrelplank extra mooi
Zorg dat je de hapjes zodanig rangschikt dat de kleuren contrasteren. Dat betekent dus dat je beter niet de bloemkoolroosjes naast de mozzarella kunt leggen, want die zijn allebei wit. Het ziet er lekkerder uit als je naast een lichtgekleurd hapje een felgekleurd hapje legt. Zorg ook dat je de plank helemaal bedekt met hapjes, zodat je eigenlijk geen hout meer ziet. Dat ziet er heel gaaf uit! Het mooiste is natuurlijk als je bakjes en schaaltjes gebruikt die bij elkaar passen.
Wat vind jij?
Geniet van deze heerlijke borrelplank! Wat voor soort borrelplanken zou je nog meer willen zien op Anniepannie.nl? Nog meer vegetarische borrelplanken, een vegan borrelplank of juist een borrelplank met vlees of vis? Laat het me hieronder weten en dan ga ik voor je aan de slag!
Dit is een samenwerking met Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Lianne zegt
Prachtige borrelplank dit! Ziet er mooi uit!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat leuk om te horen! Dankjewel voor je mooie compliment.