Ben je zelf veganistisch of eet er binnenkort iemand mee die plantaardig eet? Dan zijn deze vegan voorgerechten ideaal om jouw diner mee af te trappen. Van een steak tartare van tomaat en een romige boerenkoolsoep tot leuke rolletjes van nori met edamamecrème en knapperige groenten. Verras je tafelgenoten met deze stuk voor stuk heerlijke, plantaardige voorgerechten.
Vegan voorgerechten: een indrukwekkend begin van een (plantaardig) diner!
Vaak wordt gedacht dat plantaardig eten minder lekker en vol van smaak is. Of dat het geen structuur heeft. Niets is minder waar! Ook als je plantaardig of veganistisch eet, kun je iedere avond heerlijk eten. En zelfs een fancy diner behoort tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor Kerst of een andere feestelijke gelegenheid! Kies voor de eerste gang een van de onderstaande vegan voorgerechten uit. En bekijk dit overzicht met 17 (!) vegan hoofdgerechten voor inspiratie voor de tweede gang. Dat wordt nog lastig kiezen…
1. Vegan steak tartare van tomaat
Op nummer één van deze lijst kan ik niet anders dan deze vegan steak tartare van tomaat neerzetten. Dit is het best bekeken en meest gemaakte vegan voorgerecht van Anniepannie. Waarom? Omdat hij er heel mooi uitziet én heel (heel HEEL) erg lekker is. Sterker nog, dit is net een echte steak tartare. Dat komt doordat deze tomaten steak tartare bomvol umami zit. Datzelfde hartige smaakje dat je ook in dierlijke producten terugvindt. De umami komt bij deze vegan tartaar van de tomaat, de paddenstoelen, de olijven en de sojasaus. Geloof me, dit wil je proeven!
2. Romige Kerstsoep met boerenkool en kokosmelk
Naast dat het een plaatje is, is deze vegan boerenkoolsoep ook nog eens hartstikke makkelijk om te maken. En ideaal om restjes boerenkool mee op te maken! De kokosroom maakt deze soep heerlijk creamy en de groene currykruiden geven hem een mooie, volle smaak. Door de groene kleur is deze soep natuurlijk ook uitermate geschikt voor het Kerstdiner.
3. Bietencarpaccio met dadels en hazelnoten
Je kunt deze bietencarpaccio natuurlijk met gewone rode bieten maken, maar als je ook een chioggia biet gebruikt, kun je afwisselen met de plakjes. Chioggia bieten zijn vanbinnen wit met roze kringen. Pretty! De zoete stukjes dadel en de knapperige hazelnoten zijn een heerlijke topping voor deze carpaccio van bietjes. Maak het af met een plukje rucola en wat balsamicoazijn.
4. Norirolletjes met knapperige groente en edamamecrème
Een romige crème van edamame (sojaboontjes), gecombineerd met knapperige groenten en in sojasaus gemarineerde shiitake paddenstoelen. Deze norirolletjes smaken heerlijk als vegan voorgerecht bij een zomers of Aziatisch diner. En ze zien er ook nog eens ontzettend leuk uit!
5. Tartaar van gele biet, appel en gedroogde vijgen
Er zijn een hoop lekkere vegan voorgerechten met bietjes te bedenken. Naast een bietencarpaccio kun je ook gaan voor dit mooie tartaartje van gele biet, appel en gedroogde vijgen. Is het geen plaatje? Doordat je rauwe biet gebruikt in dit recept, heeft de tartaar een lekkere bite. Die combineert mooi met de sappige appel en de kleverige stukjes vijg.
Geef jij een vegan diner?
Ik zou het super leuk vinden als je een van bovenstaande vegan voorgerechten probeert bij jouw eerstvolgende diner. Laat je het weten? Een reactie achterlaten kan hieronder. :-) Ik ben super benieuwd welk voorgerecht jou het allerlekkerst lijkt!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie