Plantaardig eten kan zó lekker zijn! Toch bestaan er tegenwoordig nog heel wat vooroordelen over vegan maaltijden. In deze blogpost heb ik de lekkerste vegan hoofdgerechten van Anniepannie.nl voor je gebundeld. Mocht je vegan zijn óf gewoon een keertje een plantaardige maaltijd willen eten, dan kun je altijd teruggrijpen naar dit overzicht als je even geen inspiratie hebt. Er zit voor iedereen wat bij. Van Chinese jackfruit pannenkoekjes en pita’s met pulled aubergine tot een heerlijke paddenstoelenstoof, zoete aardappelfrietjees en een sticky tempeh bowl. Dat klinkt toch fantastisch? Ik ben benieuwd wat jij als eerste gaat maken.
1. Chinese pannenkoekjes met Peking jackfruit
Deze Chinese jackfruit pannenkoekjes zijn geïnspireerd op de bekende Pekingeend pannenkoekjes uit China. De jackfruit wordt heerlijk sticky door de hoisinsaus. Serveer de ‘Pekingeend’ jackfruit pannenkoekjes met knapperige groenten en een beetje sesamzaad. Smullen geblazen!
2. Paddenstoelenstoof met linzen en zoete aardappelpuree
Wát een complimenten heeft deze paddenstoelenstoof al gekregen… Daarom staat hij lekker hoog in dit overzicht van vegan hoofdgerechten. Als je dit heerlijke stoofje nog niet kent, raad ik je aan om hem snel te gaan maken. Hij is zelfs geliefd bij verstokte vleeseters!
3. Portobello burger met quacemole
Een wel hele dikke burger, deze portobelloburger! Lekker met een goede kwak ‘quac’, schijfjes tomaat, sla en augurk. En al het andere wat je lekker vindt! Probeer deze maar eens netjes op te eten, haha!
4. Stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel
Een echte klassieker op Anniepannie, dit stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel. Echte herfstige en winterse smaken, voor als het buiten donker en koud is en binnen de lichtjes branden. Hè, gezellig!
5. Bloemkoolsteaks met romescosaus
Steaks alleen voor vleeseters? No way! Deze bloemkoolsteaks met smokey romescosaus zijn stoer, mega lekker en bonus: ook nog eens gezond. Wat wil een mens nog meer? Ik zou het niet weten.
6. Broodje pulled jackfruit met avocado en rodekoolsalade
Een heerlijk broodje pulled jackfruit met een Aziatisch tintje door de ketjap. Lekker met een frisse rode koolsalade, plakjes avocado en natuurlijk een heleboel mayonaise! Genieten!
7. Pulled paddo pizza met hoisin en bosui
Nog een topper uit de ‘pulled’ categorie: de pulled paddo pizza! Mega lekker en sticky door de hoisinsaus. Gebruik een bloemkoolpizza als bodem en je bent extra goed bezig met de veggies vandaag!
8. Zoete aardappelgratin met kokosmelk en rode peper
Een zoete aardappelgratin kun je ook maken van zoete aardappel. Vervang de room door kokosmelk en voilà, je hebt een heerlijke vegan zoete aardappelgratin te pakken! Met een Aziatisch tintje door de rode peper, limoen en bosui. Lekker hoor!
9. Broodjes ‘pulled carrot’ met hoisin en taugé
Ja echt, je kunt zoveel meer ‘pullen’ dan alleen varkensvlees! Neem nou deze pulled carrotbroodjes, die zijn toch té schattig? De pulled wortel wordt extra lekker doordat je het in de oven roostert met wat hoisinsaus. Beetje frisse taugé en wat knapperige bosuikrulletjes erbij, likje mayo, niets meer aan doen.
10. Pita’s met pulled aubergine, geroosterde paprika en hummus
Deze pita’s met pulled aubergine, geroosterde paprika en hummus zijn echt helemaal het einde. Midden-Oosters genieten kan heel goed plantaardig, dat blijkt maar weer!
11. Broodje (vegan) vissticks met wortelsalade
Een guilty pleasure van vroeger. At jij als kind ook vaak een broodje vissticks? Dat kan nu ook zonder vis, door te gaan voor dit broodje plantaardige vissticks. Het verschil proef je eigenlijk niet! Met een lekkere wortelsalade voor erbij.
12. Sticky tempeh bowl met broccoli
Dit recept is alweer wat ouder, maar daardoor zéker niet minder lekker! Ik maak deze sticky tempeh bowl nog regelmatig. Hij blijft gewoon lekker!
13. Geroosterde rode kool met rijst, amandelen en avocadosaus
Heb jij weleens rode kool geroosterd in de oven? Nee? Dan moet je dat nodig eens proberen. Deze bowl met rijst, geroosterde rode kool en avocadosaus is namelijk heerlijk! Lekker met (gerookte) amandelen erover.
14. Shiitake sushi met komkommer
Een leven zonder sushi, kun jij het je voorstellen? Ook als je vegan eet kun je nog volop genieten van dit beroemde Japanse gerecht. Probeer deze sushi met gemarineerde shiitake en komkommer eens. Krijg je geen spijt van!
15. Miso aubergine met noedelsalade
Dit recept staat echt al een eeuwigheid op Anniepannie. En hij blijft er voorlopig ook nog wel staan. Want deze sticky miso aubergine met een salade van sobanoedels en sinaasappel is zó heerlijk! En nog super gezond ook.
16. Verrukkelijke linzensoep met aubergine en tomaat
Mmmmm comfort food op z’n best! Deze linzensoep met tomaat en aubergine is niet alleen super lekker, maar ook nog eens hartstikke voedzaam en gezond. Maak het soepje af met een swirl kokosyoghurt en je bent in foodie heaven!
17. Zoete aardappelfriet met tahin en granaatappelmelasse
Er gaat niets boven een frietje op z’n tijd! En dan is deze zoete aardappelfriet met tahin en granaatappelmelasse een hele goede keuze. As vegan as it can be en lekker anders door de Midden-Oosterse smaakmakers. Yummie!
Vegan hoofdgerechten voor een plantaardig diner
Ben je helemaal op dreef na het zien van al die heerlijke vegan hoofdgerechten hierboven? En wil je er het liefst een volledig plantaardig diner van maken? Bekijk dan ook dit overzicht met 5 vegan voorgerechten. Zo stel je met gemak een heerlijk veganistisch diner samen. Op het vegan dessert front heb ik je nog geen overzicht te bieden, maar ik kan je deze blondies van kikkererwten en deze mango-kokos ijsjes van harte aanraden!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie