Thuis hebben we een klein barbecuetje voor op het balkon. Maar… ons balkon is zó smal, dat je met maximaal twee personen naast elkaar op een rijtje kunt zitten. Niet heel handig als je eigenlijk gezellig rond de barbecue wilt zitten! Daarom zitten Roel en ik toch vaak met een wegwerpbarbecue in het parkje om de hoek. Ook leuk, maar zo’n wegwerpbarbecue is niet echt ideaal… Laat staan duurzaam. In deze UNA Grill review lees je waarom wij nu de perfecte parkbarbecue hebben gevonden!
Een UNA Grill review op Anniepannie
Jááááren geleden richtte ik een eetclubje op via Eetclub.nl en kwam ik in contact met de oprichter van die site, Sherif. We hielden altijd contact en exact een jaar geleden startte hij een crowdfunding project voor een draagbare barbecue: de UNA Grill. Uiteraard vond ik dit super tof, zéker toen bleek dat het crowdfunding project (internationaal!) keihard ging en de barbecue er echt ging komen! Sherif vroeg mij of ik de barbecue zou willen uitproberen. Daar zei ik als barbecueliefhebber natuurlijk geen ‘nee’ tegen! Vandaag dus een UNA grill review op Anniepannie!
Het begon met een verbrande tafel…
Hoe ontstond nou dat idee van een draagbare barbecue? Dat is een grappig verhaal. De vader en broer van Sherif hadden zin om te barbecueën, maar ze waren in Ivoorkust en hadden eventjes geen barbecue bij de hand. Vader besloot zelf een geïmproviseerde barbecue in elkaar te knutselen en voíla, de heren hebben heerlijk gegeten. Minder leuk was dat er na afloop van het etentje een brandgat in de tuintafel zat. Dat zat vader niet lekker en hij besloot een oplossing te bedenken. Het ene prototype volgde na het andere en uiteindelijk raakte Sherif hierdoor zó geïnspireerd dat hij besloot de UNA Grill te ontwikkelen. De rest is geschiedenis!
Kip kebabs op het spiesjes-rooster
Het aanmaken van de barbecue ging van een leien dakje. Openklappen, houtskool en wat aanmaakblokjes erin, aansteken en zodra de kooltjes grijs zijn het rooster er voorzichtig op plaatsen. We besloten allereerst de spiesjes-kant van het rooster te testen. That’s right, je kunt het rooster op twee manieren plaatsen en tussendoor omkeren met een handig bijgeleverd tooltje. Door het spiesjes-rooster te gebruiken kun je sateetjes of kebabs net iets boven het rooster hangen, waardoor ze minder snel zwart worden en perfect garen. Dit werkte fantastisch! Wel een kleine tip: zorg dat je je vlees niet aan ronde spiesen rijgt, maar aan platte spiesen. Anders blijven ze niet goed hangen als je ze omdraait. Je wilt natuurlijk wel beide kanten van je spiesjes kunnen garen!
Het platte grill rooster
Na de kip kebabs wilden we meer direct gaan grillen. Met de keer-tool draaiden we het rooster om. Tijd voor gamba’s in een chipotle-knoflookmarinade en wat plakken aubergine en paprika. Het grillen ging perfect, binnen no time konden we genieten van heerlijke gamba’s en groente met een perfecte grillsmaak. Dan merk je toch dat echte houtskool zóveel meer smaak geeft dan die briketten uit een wegwerpbarbecue! Heerlijk.
Nog meer veggies!
We testten ook nog asperges omwikkeld met chorizo en paddenstoelen gevuld met geitenkaas, tijm en spek. Note to self: asperges kun je beter eerst voorkoken en dunne plakken chorizo vatten super snel vlam. Niet écht een succes dus, maar dat lag niet aan de barbecue, hahaha. De champignons met geitenkaas en spek lukten fantastisch en echt, wat hebben we gesmuld! Na het barbecueën blusten we de houtskool met wat water en kieperden we ze met behulp van de speciale tool zo in de speciale barbecue-prullenbak. De barbecue was eigenlijk zo afgekoeld en kon worden ingeklapt en mee naar huis. Thuis wasten we het rooster en het onderstel meteen af (kan ook in de vaatwasser) en hop, de UNA Grill was alweer klaar voor een volgende barbecue in het park. Oja, ook heel belangrijk: voor het eerst lieten we geen verbrande plek achter in het gras!
Hipster barbecue
Het is je vast niet ontgaan dat de UNA Grill er nogal hipster uitziet. Met deze barbecue trek je dan ook echt de aandacht. Ik heb de barbecue in de kleur ‘Mint Turquoise’, maar ze zijn er ook in aardbeitjes-rood, donkergrijs, pastelblauw en crème wit. Het leren handvat ziet er stoer uit en houdt ook nog eens heel lekker vast. Altijd fijn als dingen er mooi uit zien! Het is je vast niet ontgaan na het lezen van deze UNA Grill review: ik ben FAN met hoofdletters. Om dit verhaal lekker af te sluiten heb ik nog een paar mooie barbecue bijgerechten voor je op een rijtje gezet. Want een barbecue zonder lekkere bijgerechten is voor mij niet compleet!
Lekkere barbecue bijgerechten:
Fruitsalade met ananas, granaatappel en basilicum
Kidneybonensalade met munt, feta en komkommer
Orzo salade met sperziebonen, feta en olijven
Om deze review te kunnen schrijven heb ik een UNA Grill gekregen. Het verhaal hierboven is mijn eerlijke mening over / ervaring met dit product. We gebruiken deze handige draagbare barbecue nog zeer regelmatig.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie