Wat schreeuwt er nou meer Pasen dan de kleur geel? Juist, helemaal niets. Deze tartaar van mango, avocado en rivierkreeftjes is dan ook helemaal Paasproof! Maar vergis je niet, dit fancy tartaartje zou ook niet misstaan bij het Kerstdiner of een andere sjieke aangelegenheid. Het mooie is dat dit voorgerecht er prachtig uitziet, maar echt helemaal niet moeilijk is om te maken! Klop, klop, klop, de dressing door elkaar, chop, chop, chop, de avocado en mango in blokjes, en hop, hop, hop, de tartaartjes op het bord. Kind kan de was doen.
Wasabidressing
Avocado is heerlijk romig en mango is lekker zoet. Dat vraagt om wat pit! Daarom deed ik wasabi in de dressing voor wat Aziatische scherpte. Voel je vrij om de hoeveelheid aan te passen naar jouw smaak. Ik hou wel van wasabi, dus ik gebruik soms zelfs een klein kneepje meer dan ik in het recept hieronder heb opgeschreven. Yum!
Mooie borden
Op de foto kun je zien dat ik kookringen heb gebruikt om deze tartaar van mango en avocado mooi op het bord te presenteren. Ik kan me voorstellen dat je die niet in huis hebt, en dat is ok. Je kunt dan kleine bakjes gebruiken voor hetzelfde effect (ik hieronder uit hoe je dat doet). Maar als je denkt: pffff, dat is me alsnog veel teveel gedoe, dan heb ik een ander leuk idee voor je: serveer de tartaar van mango in mooie glazen! Je kunt bijvoorbeeld gin-tonic glazen gebruiken, of whiskyglazen.

Tartaar van mango en avocado – Anniepannie
Ingrediënten voor 2 personen:
- ½ mango, in kleine blokjes
- ½ avocado, in kleine blokjes
- 3 el gekookte rivierkreefjes
- 2 plukjes kiemgroenten (bijv. preikiemen of alfalfa)
Voor de dressing:
- 1 el mayonaise
- ½ el vers limoensap
- 1 tl wasabipasta (meer als je van pittig houdt)
Ook nodig: kookringen om de borden mee op te maken. Als je die niet hebt kun je ook twee kleine bakjes/kommetjes gebruiken. Besmeer ze vanbinnen met wat olie en vul ze met het tartaarmengsel. Druk lichtjes aan. Leg dan een bord op elk kommetje en draai het bord en het kommetje voorzichtig om. Til het kommetje voorzichtig op. Als het goed is heb je nu een mooi torentje. Tip: met kookringen krijg je de mooiste mangotartaartjes. Maar je kunt de boel natuurlijk ook in glaasjes serveren.
Tartaar van mango, avocado en rivierkreeftjes
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar. Zorg daarbij dat de wasabipasta ook goed mengt met de rest. Dit doe je door de pasta steeds met een lepeltje tegen de wand van het kommetje uit te smeren, totdat de wasabipasta helemaal met de rest is vermengd.
- Doe de mangoblokjes, avocadoblokjes en rivierkreeftjes in een kom. Meng ze door elkaar en voeg naar smaak dressing toe. Net zoveel totdat je een smeuïg geheel hebt. Ik gebruikte net niet alle dressing.
- Zet in het midden van elk bord een kookring. Schep er voorzichtig de mangotartaar in en druk lichtjes aan. Trek de kookringen nu heel voorzichtig omhoog. Garneer de tartaartjes met een plukje kiemgroente.
Enjoy!
Meer recepten met mango?
Komkommersalade met mango en rivierkreeftjes
Mango kip met groene kruidenrijst
Makkelijke mango kokos ijsjes!
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze Paasachtige tartaar van mango, avocado en rivierkreeftjes? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie