Vandaag is het een echte herfstdag zeg! Storm, windkracht 10, koud, brrr enzo. Persoonlijk vind ik dat de omslag van zomerweer naar herfstweer nogal plotseling is gegaan, maar misschien zat ik gewoon niet goed op te letten… haha! Anyway, vandaag vraagt om herfstvoer! Lees: warm, voedzaam en vooral niet te moeilijk COMFORT food. Dit stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel valt in al die categorieën en smaakt waanzinnig lekker!
Ik gebruikte een flespompoen in dit stoofpotje. Super easy zijn die! Weet je waarom? Je hoeft ze niet te schillen… Door het lange stoven wordt de schil vanzelf lekker zacht. Chill! In dit stoofpotje met pompoen gebruik ik koriander- en paprikapoeder en kaneel voor een volle, herfstige smaak. De gedroogde pruimen zijn echt een must in dit recept, die combineren namelijk heerlijk met de pompoen. Gedroogde pruimen koop je trouwens gewoon bij de supermarkt. Net zoals alle andere ingrediënten overigens! Gratis tip: dit pompoenstoofpotje smaakt nóg lekkerder met een schepje yoghurt en wat verse koriander on top.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
600 gram flespompoen, in stukjes
2 blikken tomatenblokjes
6 gedroogde pruimen, gehalveerd
1 rode ui
1 grote teen knoflook, fijngehakt (of 2 kleintjes)
100 g rode splitlinzen
2 tl korianderpoeder
1 tl kaneel
1,5 tl paprikapoeder
½ tl zout
Om te garneren (optioneel):
Klein bosje koriander, gehakt (optioneel)
4 el yoghurt (ongezoete sojayoghurt als je vegan eet)
Stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel
Verhit wat olie in een grote braadpan (of tajine). Snijd de ui in halve ringen en bak deze zo’n 10 minuutjes op laag vuur totdat ze zacht zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje zachtjes mee.
Voeg de pompoenblokjes, het korianderpoeder, kaneel, paprikapoeder, zout, de gehalveerde pruimen en de inhoud van de blikken tomatenblokjes toe. Vul dan 1 van de blikken helemaal met water en giet dit erbij. Roer alles even goed door en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de boel met de deksel op de pan zo’n 40 minuten stoven. Af en toe even roeren! Als het te droog wordt voeg je wat extra water toe.
Als het goed is, is de pompoen nu lekker zacht geworden en ruikt de boel heerlijk. Voeg dan de rode linzen toe en laat alles nog even 15 minuutjes zachtjes pruttelen (deksel op de pan). Vergeet niet om af en toe te roeren. Proef even en breng indien nodig verder op smaak met zout en/of peper.
Verdeel het stoofpotje met pompoen over vier kommen en garneer eventueel met wat yoghurt en gehakte koriander. That’s it!
Aanvallûhhh!
TIP: eet dit stoofpotje met rijst, couscous of knapperig brood. Yum!
Lijkt dit stoofpotje met pompoen je lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!
Meer comfort food:
Winterse maaltijdsoep met paprika en tomaat
Pompoensoep met gember en lente-ui
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie