Laatst at ik voor het eerst spaghettipompoen en boy, dát was lekker! Ik vulde de spaghettipompoen met blauwe kaas, boerenkool en pijnboompitjes. Een topcombinatie, al zeg ik het zelf. Als je nu denkt: ‘jottem, pasta!’ dan moet ik je teleurstellen. Van een spaghettipompoen maak je pompoenspaghetti en dat zijn slierten van pompoen. Super lekker, maar er zit dus geen pastasmaak aan!
Wij aten deze spaghettipompoen met z’n tweeën en het was echt behóórlijk vullend. Grappig, omdat je dus eigenlijk helemaal geen pasta eet. Wel een berg groente. Je zit meteen aan je groentedoel voor die dag. Lekker gezond! Om het wat minder gezond te maken (ietsje dan) voegde ik roquefort toe, een pittige blauwe kaas. Dat combineert zo onwijs goed met pompoen! Een match made in heaven, als je ’t mij vraagt. De pijnboompitjes on top geven een lekkere crunch. Al met al een heerlijke en gezonde maaltijd voor twee!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 spaghettipompoen (niet te groot)
100 gram blauwe kaas, in stukjes (bijv. gorgonzola, roquefort, Danish blue)
3 el pijnboompitjes
100 gram boerenkool, gesneden
Versgemalen zwarte peper
Spaghettipompoen met blauwe kaas, boerenkool en pijnboompitjes
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd de spaghettipompoen in de lengte doormidden. Let op, hiervoor heb je een groot, scherp mes nodig. Maak een theedoek een beetje nat en vorm hiermee een nestje. Leg in het midden de pompoen, zodat hij stabiel blijft liggen. Zo voorkom je ongelukken.
Schep de zaden met een lepel uit de spaghettipompoen. Bestrijk de snijkanten van de pompoen met wat olijfolie en leg ze met die kant omhoog op een bakplaat. Schuif de pompoenhelften in de oven en bak zo’n 45 minuten totdat de pompoen gaar is. De gaartijd hangt af van jouw oven en de grootte van je pompoen. Het zo ook zo een kwartiertje langer kunnen duren.
Als de pompoen gaar is, kun je met een vork lange halen maken door het vruchtvlees. Je krijgt dan allemaal slierten. Tadaaa, dit is pompoenspaghetti! Schraap slierten van al het vruchtvlees tot op de bodem van de pompoenhelften.
Verdeel de boerenkool en de helft van de blauwe kaas over de pompoenhelften en schep het goed door de pompoenspaghetti. Verdeel vervolgens de rest van de blauwe kaas erover en bestrooi met de pijnboompitjes. Maal er wat verse zwarte peper over en zet de pompoenhelften nog 5 à 10 minuten in de oven totdat de pijnboompitjes goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk!
En…? Lijkt deze spaghettipompoen met blauwe kaas en pijnboompitjes je helemaal het einde? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!
Meer recepten met pompoen:
Stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel
Pompoensoep met gember en lente-ui
Pompoenbrood met amandelmeel en abrikozen
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie