Het is geen sushi en geen broodje, nee, het is smushi! Echt waar, ik heb het niet verzonnen. Smushi bestaat echt en het is bedacht in Scandinavië. Het is geen nieuwe trend ofzo, eigenlijk is het al een paar jaar oud. Ik heb het net pas ontdekt en ik vind het fantastisch. De basis van smushi is geen rijst, maar roggebrood. Je kunt helemaal losgaan met de toppings en de presentatie. Deze smushi heb ik rechthoekig gemaakt, maar je kunt natuurlijk mooie rondjes uitsteken in het roggebrood. Smushi is lekker als hapje bij een lunch, high tea, afternoon tea of borrel.
Dit heb je nodig voor 4 smushi:
1 plak Fries roggebrood
1 avocado
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel zure room
1 eetlepel gehakte bieslook
½ theelepel pikant paprikapoeder
50 gram Hollandse garnalen (je gebruikt er ongeveer 12 per smushi)
Zout & peper
Ook nodig: spuitzak of een hersluitbaar zakje
Smushi met avocadomousse en Hollandse garnalen
Halveer de avocado, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in een kommetje. Voeg ook het citroensap en de zure room toe. Nu kun je twee dingen doen: óf je pakt de staafmixer en pureert alles tot een luchtige mousse, óf je pakt een vork en prakt alles zo fijn mogelijk.
Roer het paprikapoeder en de gehakte bieslook door de mousse. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Snijd nu de plak roggebrood in vier gelijke repen. Leg ze klaar op een bord.
Doe de avocadomousse in de spuitzak of in een hersluitbaar zakje. Druk in dat laatste geval de mousse naar een van de punten toe en knip met een schaar een klein hoekje van de punt af. Spuit nu sierlijk de mousse op de plakjes roggebrood.
Verdeel over elke smushi ongeveer 12 garnaaltjes. Garneer met een takje bieslook.
Eet smakelijk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie