Daar ben ik weer! Ik heb een super lekker en sjiek voorgerechtje voor je. Slacups (lees: blaadjes sla) met daarin een tartaar van haring en bietjes. Luister, als je nu denkt ‘iééééél HARING’, peer ‘m dan niet meteen maar lees nog even verder. Door de zoete bietjes en het lichtzurige van de yoghurt en appel wordt de sterke smaak van de zoute haring mooi geneutraliseerd. Dit gerechtje is dus niet penetrant van smaak, maar juist heel subtiel en in balans. Dus. Probeer het een keer! Voor alle haring lovers: jullie hoef ik niet te overtuigen. Maken die handel!
Dit heb je nodig voor 6 sjieke slacups:
Een kropje little gem sla
1 zoute haring
1 klein rood bietje, gekookt
½ lichtzure appel
½ eetlepel citroensap
1 ½ eetlepel yoghurt
Paar sprietjes bieslook (voor de garnering)
Sjieke slacups met een tartaar van haring en bietjes
Haal voorzichtig 6 mooie blaadjes van het kropje little gem sla en was ze met beleid. Schud ze een beetje uit en laat ze drogen op een schone theedoek of een stuk keukenpapier.
Meng in een kom het citroensap met de yoghurt.
Snijd de haring met een scherp mes in kleine blokjes. Let op dat je geen graatjes meepakt, die zitten – als je visboer de haring goed heeft schoongemaakt – alleen bij het staartje. Doe de haring in de kom.
Snijd het bietje in even kleine blokjes als de haring. Doe de bietenblokjes ook in de kom. Tip van de dag: was daarna meteen je handen, want anders heb je over drie weken nog roze vingers.
Snijd ook de appel in kleine blokjes en doe in de kom. Roer nu alles met een lepel voorzichtig door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat peper.
Leg de slacups ieder op een bord en verdeel de tartaar van haring en bietjes erover. Garneer met wat fijngesneden bieslook.
Eet smakelijk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie