Deze shepherd’s pie met knolselderij is echt heerlijk! Ik maakte ‘m met gehakt, maar je kunt deze shepherd’s pie ook heel makkelijk vega maken door linzen te gebruiken. Dit is echt een fijn gerecht voor als het buiten koud en donker is. Sowieso is er iets warms en gezelligs aan ovenschotels, vind je niet?
Groentebooster
Normaal gesproken maak je shepherd’s pie met aardappelpuree, maar ik besloot een shepherd’s pie met knolselderijpuree te maken. Onwijs lekker en ook nog eens mega gezond! Dit is met recht een groentebooster, met knolselderij, wortel én doperwtjes! Kom je ook eens aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Meer nog, zelfs.
Ingrediënten voor 2 à 3 personen:
- 1 knolselderij
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram rundergehakt (bio)
- 1 winterwortel
- 2 handjes doperwten (diepvries)
- 250 ml warme groentebouillon
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 el Worcestershire saus
- 1 laurierblad
- ¼ tl nootmuskaat
- 1 à 2 el maïzena
- Handje geraspte kaas
- Roomboter (optioneel)
Shepherd’s pie met knolselderij
- Snijd ongeveer 1 cm van de harige onderkant van de knolselderij af en leg hem op die platte kant neer. Schil dan de rest van knolselderij en snijd hem daarna in blokjes. Doe in een pan en voeg net zoveel kokend water toe totdat de knolselderij net onder staat. Voeg ruim zout toe en doe het laurierblaadje erbij. Kook de knolselderij in ongeveer 20 à 25 minuten gaar en zacht.
- Giet de gare knolselderij af, verwijder het laurierblaadje en stamp de knolselderij zo fijn mogelijk. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat. Roer de geraspte kaas erdoor.
- Verwarm intussen de oven voor tot 220 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de winterwortel in piepkleine blokjes.
- Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de ui zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak het goed bruin. Voeg de blokjes wortel, de doperwten, tijm en de knoflook toe en bak nog een paar minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de Worcestershire saus en de bouillon toe en laat alles nu 10 minuten pruttelen.
- Roer een papje van de maïzena en een klein beetje water en giet de helft bij de gehaktmengsel om het te binden. Roer even door en voeg net zoveel maïzena toe totdat de saus voldoende gebonden is.
- Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de knolselderijpuree erover en strijk het glad. Verdeel er dan naar wens wat kleine klontjes roomboter over.
- Schuif de shepherd’s pie in de oven en bak in 20 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!
Fan van ovenschotels?
Deze is ook lekker: Aardappelschotel met gorgonzola en paprikasaus
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Lijkt deze shepherd’s pie met knolselderij je helemaal lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Mieke zegt
Ik ga uw recept vanavond maken. Klinkt goed.
Als het nog kan moet u wel even de spelling aanpassen.
Het is SHEPHERD’S PIE twee keer een H dus.
Groeten,
Mieke
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat leuk om te horen! Eet smakelijk alvast. En bedankt voor de tip, ik ga het meteen aanpassen!