Deze salade van palmkool (of ‘cavolo nero’) met appels, walnoten en granaatappel is het ideale voor- óf bijgerecht voor een vegan diner. De appel en granaatappelpitjes geven deze smaakvolle salade een heerlijke frisheid. Ideaal voor een (Kerst)diner of misschien wel als onderdeel van een vegetarisch of veganistisch buffet! Overigens gaat deze salade van cavolo nero en appel natuurlijk ook hartstikke goed samen met vlees of vis. Net wat jij lekker vindt!
Salade van palmkool en appel
Cavolo nero heet in het Nederlands palmkool. Het is een typische wintergroente die je naast gekookt ook heel goed rauw kunt eten in een salade. Zeker met een friszure appel gaat het erg goed samen. In dit recept gaan appels van Marlene. Dat zijn super smaakvolle appels uit Zuid-Tirol. Eerder maakte ik daar al eens deze gevulde courgette met appel, geitenkaas en walnoten mee. En dat is… één van de populairste recepten van Anniepannie.nl! Als je hem nog niet kent: snel een keertje maken! Krijg je geen spijt van.
Meer vegan voorgerechten
Ga je een diner geven en wil je meer inspiratie voor plantaardige of vegetarische voorgerechten? Dan moet je echt even dit overzicht met 5 vegan voorgerechten bekijken. Ze zijn allemaal makkelijk te maken en zien er stuk voor stuk waanzinnig mooi uit! Maar nu eerst: de salade van palmkool, appel en walnoten:
Ingrediënten
- 200 gram gesneden cavolo nero of palmkool
- ½ Royal Gala appel Marlene
- ¼ granaatappel
- 20 gram walnoten
- 10 gram pompoenpitten
Ingrediënten voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Snijd de Marlene appel in dunne plakjes.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zien.
- Snijd de granaatappel doormidden en haal er de granaatappel pitten uit. Dat gaat het makkelijkst door met een pollepel op de schil te tikken.
- Hussel de cavolo nero en de appel door elkaar en druppel de dressing erover. Stooi de granaatappelpitjes en de pompoenpitten over de salade.
Eet smakelijk!
Een volledig plantaardig diner?
Als je nu denkt, jottum, ik wil eigenlijk ook nog wel een bijpassend vegan hoofdgerecht én een vegan nagerecht om het feest compleet te maken, dan heb ik een hele fijne verrassing voor je. Hieronder vind je een hoofdgerecht en een nagerecht die beiden heerlijk zijn én helemaal veganistisch. In beide gangen zitten appels verwerkt, die zo dus de rode draad vormen van het volledige menu. Lekker!
Plantaardig menu:
VOOR: salade van palmkool, appel en walnoten (zie hierboven)
HOOFD: gebakken tempeh met appel-gemberchutney
NA: vegan appeltaart met kokosslagroom
Meer inspiratie voor een plantaardig diner? Bekijk dit overzicht met vegan voorgerechten.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze prachtige salade van palmkool? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
Dit recept is aangeboden door Marlene.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Debbie Bodewes zegt
Ik ben gewoon verliefd op deze foto’s!!!