Zeg maar dag tegen saaie salades, want ik heb weer een toppertje voor je! Deze salade met vijgen, appel en geitenkaas-pistachebollen is namelijk echt een plaaaaaatje om te zien #alzegikhetzelf. Fotogenieker krijg je ze niet hoor! En natuurlijk, het allerbelangrijkste: de smaak is fenomenaal. De pistachenoten, granaatappelpitjes en sumak geven deze salade een Midden-Oosterse touch. En laat die smaken nou geweldig combineren met verse geitenkaas… Wat een feestje. Ik ben dus trots op deze salade! Natuurlijk hoop ik dat je ‘m snel gaat proberen. You won’t be disappointed, dat beloof ik!
Bettine geitenkaas saladay
Misschien dacht je al wel: wat leuk die buitenfoto’s! Maar nee, dit is niet mijn achtertuin. Deze vijgensalade maakte ik namelijk op de #SALADAY van Bettine geitenkaas! In een prachtige tuin mét buitenkeuken ging ik met een aantal andere foodbloggers aan de slag om heerlijke salades te maken. Uiteraard deden we dat met allerlei heerlijke soorten geitenkaas! Daarna werden onze salades door een professioneel team op de foto gezet. (De foto’s van de salade in dit artikel zijn trouwens door mijzelf gemaakt, vind je ze niet pretty???). Van deze salade met vijgen en geitenkaas is zelfs een filmpje gemaakt door Bettine… Dit is het eerste filmpje van Anniepannie OOIT! Jullie hebben de primeur:
Salade met vijgen
Heb je trouwens mijn verslag van de Bettine Saladay al gelezen? Zeker doen hoor! Naast een clubje hele gezellige foodbloggers waren er die dag namelijk ook geitjes en… alpaca’s. Meer zeg ik niet! Ok, ok, ik maakte ook een waanzinnig lekkere regenboogsalade met mango, paprika, rode kool, wortel, sugar snaps en mini-geitenkaasbolletjes. Heb ik je aandacht? Mooiii! Haha! Hoewel die super lekker was, ben ik toch het meest trots op deze salade met verse vijgen en geitenkaasbollen. Sowieso zijn vijgen natuurlijk ultra fotogeniek. Maar ook de gekruide geitenkaasbollen met pistachekruim zien er super leuk uit! Ennuh, ze zijn nog super lekker ook. Wat wil een mens nog meer?
Ingrediënten:
- 1 grote zak rucola
- 1 friszoete appel (bijv. Fuji)
- 3 verse vijgen
- 1 pakje geitenkaas naturel (Bettine, 125 gram) [LINK]
- 2 el citroensap
- 1 el olijfolie extra vergine
- zout & peper
- 2 tl sumak (te koop bij de Turkse en Marokkaanse winkel)
- handvol pistachenoten (ongezouten)
- 1 el fijngehakte verse dille, plus wat extra dilletopjes om te garneren
- handvol granaatappelpitjes
Salade met vijgen, appel en geitenkaas-pistachebollen
- Doe de rucola in een mooie slaschaal. Knijp er wat citroensap over uit (ongeveer 1 eetlepel) en sprenkel er wat olijfolie over. Hussel de rucola om met de dressing.
- Was de appel en snijd hem in partjes. Hussel de partjes appel om met 1 eetlepel citroensap en leg ze op de salade.
- Was de vijgen en snijd de harde steeltjes eraf. Snijd de vijgen in vieren en leg ze tussen de appelpartjes op de salade. NB: je hoeft de vijgen dus niet te schillen!
- Hak de pistachenootjes heel fijn.
- Prak de geitenkaas fijn in een kom. Doe er de sumak en fijngehakte dille bij en maal er royaal peper over. Meng alles goed door. Vorm nu kleine bollen van het mengsel (ter grootte van een walnoot) en rol deze door het pistachekruim. Leg de geitenkaas-pistachebollen op de salade.
- Maal wat zout over de salade (of strooi er wat zeezoutflakes over!) en garneer met de granaatappelpitjes en wat verse dilletopjes.
Eet smakelijk!
Meer recepten met geitenkaas:
Regenboog salade met geitenkaas en cashewnoten
Salade met blauwe bessen, mais en geitenkaas-spekpakketjes
Naanpizza met geitenkaas, honing en blauwe bessen
Dit is een samenwerking met Bettine geitenkaas.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze salade met vijgen, appel en geitenkaas-pistachebollen? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Hanneke zegt
Deze salade ziet er zo lekker uit! Heerlijk al dat fruit in combinatie met de geitenkaas, dit ga ik een keer proberen.