Deze salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit smaakte waanzinnig lekker. En super zomers, al is het weer daar nu niet helemaal naar. In afwachting van de zon deel ik vandaag toch alvast het recept met jullie! De salade smaakt overigens ook heerlijk als het niet zulk mooi weer is hoor, dat hebben wij hier getest. Maar met een zonnetje erbij komt hij vast nog beter tot z’n recht.
De combinatie van rivierkreeftjes en grapefruit is niet van mezelf. Ik zag een soort garnalencocktail (maar dan met rivierkreeftjes) voorbij komen op Pinterest en ik raakte meteen geïnspireerd. Wat een interessante combinatie! Ik had nog een koolrabi liggen en bedacht dat deze er ook lekker bij zou zijn. Koolrabi is zo’n ondergewaardeerde groente! En weinig mensen lijken het te kennen. Zelfs bij de Albert Heijn heb ik telkens caissières die het knolletje van alle kanten bekijken om vervolgens te vragen: ‘eh mevrouw, wat is dit?’. Nadat ik ze heb verteld dat het een koolrabi is, probeer ik ze enthousiast te maken om het eens te proberen. Ik verander dan in een soort koolrabi evangelist. :)
Normaal gesproken voeg ik graag kaas toe aan een salade, maar ik wilde het ook eens een keer zonder kaas proberen. In plaats daarvan ging ik voor avocado. Ook lekker zacht en romig. Een perfect contrast met de frisse grapefruit en koolrabi! De dressing is van yoghurt met wat grapefruit- en limoensap erdoor. Lekker fris en fruitig. Zeg nou zelf, daar word je toch blij van?
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Zakje veldsla (à 75 gram)
2 rode grapefruits
1 avocado
1 bosui
1 kleine koolrabi (of een halve als je een grote hebt)
100 gram rivierkreeftjes
2 el yoghurt
1 el limoensap
Salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit
Schil de koolrabi en snijd hem in hele dunne plakjes (handige tip: gebruik een mandoline! Ik heb deze). Snijd de bosui in schuine ringetjes. Leg dit apart.
Schil de grapefruits en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Dat heet segmenteren. In dit filmpje zie je hoe je een sinaasappel segmenteert. Voor een grapefruit werkt het precies hetzelfde. Bewaar het sap voor de dressing.
Klop een dressing van 2 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels grapefruitsap, 1 eetlepel limoensap en wat versgemalen zout en peper.
Pak twee borden en verdeel de veldsla erover. Verspreid dan de koolrabi, bosui en grapefruit over de salades.
Halveer de avocado en snijd beide helften in plakjes. Verdeel de avocado over de salade en eindig met de rivierkreeftjes. Giet vlak voor het serveren de dressing over de salades.
Eet smakelijk!
Deze salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit is heerlijk als lunch of als lichte avondmaaltijd met een stuk stokbrood of een gepofte aardappel. Je zou er er zelfs een leuk voorgerechtje van kunnen maken. Gebruik dan dezelfde ingrediënten en maak voor 4 personen 4 kleine salades.
Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vond. Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!
Nog een lekker koolrabi recept
Koolrabi carpaccio met za’atar en geitenkaas
Salade recepten
Salade met bietjes, gerookte zalm en sojabonen
Salade van reuzenbonen, tomaat en oregano
Blauwe kaas salade met pancetta en paddenstoelen
Volg Anniepannie op social media:
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie