Deze lekkere rucola salade met blauwe bessen schreeuwt zomer! Niet alleen door de frisse bessen, maar ook door de vrolijke, gele mais. Heerlijk zoet en crunchy! Combineer dit alles met een fijne honing-mosterddressing, yummy pakketjes van geitenkaas en spek en… you’ve got a winner!
Gelukzalige glimlach
Als Roel helemaal stil wordt en zo’n gelukzalige glimlach op z’n gezicht krijgt weet ik het eigenlijk al: dit mag ik vaker maken! Nu wordt hij sowieso altijd erg blij van salades waar vlees in zit, echt zo’n hardnekkig mannending is dat. Haha! Ik vind niet altijd nodig om vlees in een salade te stoppen, maar dit keer wel. In deze salade met blauwe bessen en mais maakt het knapperige, zoute spek namelijk echt het verschil! En boy o boy, wat combineert spek altijd lekker met (warme!) geitenkaas en honing.
Kleur op je bord
Hoe meer kleur op je bord, hoe gezonder je maaltijd. Uiteraard bedoel ik dan natuurlijke kleuren, je snapt zelf ook wel dat een bord winegums niet echt the way to go is hahaha… Het toevoegen van kleur zorgt er ook voor dat je soms verrassende combinaties bedenkt, zoals een salade met blauwe bessen en mais! Ik bedacht namelijk eerst een rucolasalade met alleen rucola, blauwe besjes en spek-geitenkaaspakketjes, maar dat leek me er een beetje saai uitzien. Tadaaaa, daar kwam de mais om de hoek kijken!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 zak rucola
- 150 g blauwe bessen, gewassen
- 2 mini-blikjes mais (Bonduelle mini-packs crispy mais, 2x 60 gram)
- 6 plakjes gerookt ontbijtspek
- 6 plakjes geitenkaas met honing
- 2 el pijnboompitten
Voor de dressing:
- 2 tl dijonmosterd
- 1 el appelciderazijn
- 1 el honing
- 1 el olijfolie
- zout & peper naar smaak
Salade met blauwe bessen, mais en geitenkaas-spekpakketjes
- Doe de inhoud van de blikjes mais in een vergiet en spoel af met water. Laat goed uitlekken.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Wikkel om ieder plakje geitenkaas een plakje spek.
- Verhit een koekenpan en bak de pijnboompitjes totdat ze goudbruin zijn. Doe ze daarna over op een bord. Bak nu in de warme koekenpan de geitenkaas-spekpakketjes totdat het spek krokant is en de geitenkaas een beetje smelt. Leg de pakketjes ook op het bord.
- Verdeel de rucola over twee borden en giet er wat dressing over. Hussel de dressing met je handen door de rucola. Verdeel de mais over de borden en daarna de blauwe bessen en pijnboompitjes. Eindig met de geitenkaas-spekpakketjes. Druppel er eventueel nog wat extra dressing over.
Eet smakelijk!
Meer recepten met mais?
Mexicaanse maissalade (Esquites)
Quinoa salade met kikkererwten, mais en chorizo-roosjes
Hartige muffins met chorizo, mais en paprika
Dit is een samenwerking met Bonduelle.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze salade met blauwe bessen, mais en geitenkaas-spekpakketjes? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie