Zo los vind ik waterkers altijd behoorlijk heftig. Pittig, sterk en gewoon niet super prettig om een hele pluk van te eten. Maar als je waterkers dan combineert met de frisse smaak van appel, het zoete van wortel en het zoutige van gorgonzola, dan heb je een perfecte balans te pakken. Serieus, deze salade met appel, gorgonzola en geroosterde wortel smaakt fantastisch! Het is mijn nieuwste favoriet op saladegebied (yes, het is de bedoeling dat dit rijmt) en hij smaakt heerlijk met een knapperig stuk brood.
Waterkers en appelciderazijn
Eigenlijk onmisbaar in dit recept, want het heeft een unieke smaak die super goed samengaat met de overige ingrediënten. Mocht je het toch te heftig vinden of je kunt het niet vinden, gebruik dan rucola en in het uiterste geval veldsla. Ook vrij onmisbaar is de appelciderazijn. Licht zoet maar toch ook goed zuur. Ik ben er dol op! Appelciderazijn is trouwens ook nog eens erg gezond. Fijn toch?
Gorgonzola
Kijk, niet iedereen lust blauwe kaas. Daar ben ik inmiddels wel achter. Onbegrijpelijk voor mij, want echt: er is niets zo goddelijk als een knalblauw verschimmeld kaasje. I just love it. Maar hee, ik ben niet iedereen en iedereen is niet mij. Dus als je het wilt vervangen door iets anders, kies dan van die brie-achtige geitenkaas (met een korstje). Ook erg lekker!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 75 gram waterkers
- 1 winterpeen
- 1 grote appel (of 2 kleintjes)
- 90 gram gorgonzola, in stukjes
- handje walnoten, geroosterd
- appelciderazijn
- versgemalen zwarte peper
Salade met appel, gorgonzola en geroosterde wortel
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de winterpeen en snijd hem overdwars door midden. Snijd daarna in dunne plakjes. Hussel de plakjes om met een beetje olijfolie en verspreid ze over de bakplaat. Strooi er een beetje zeezout over. Zet in de oven voor 30 à 35 minuten totdat de wortelplakjes beetgaar zijn en een beetje gerimpeld.
- Verdeel de waterkers over twee borden. Sprenkel er wat appelciderazijn over en hussel het eventjes door met je handen. Verdeel dan de wortelplakjes over de borden.
- Was de appel en snijd hem in partjes. Verdeel de appel over de borden, strooi de walnoten erover en eindig met stukjes gorgonzola. Maal wat zwarte peper over de salades en… serveer!
Eet smakelijk!
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Lijkt deze salade met appel, gorgonzola en geroosterde wortel je helemaal lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
Meer lekkere salades?
Komkommersalade met mango en rivierkreeftjes
Mexicaanse salade in een eetbare bowl
Linzensalade met druiven, sperziebonen en gorgonzola
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie