Joejoe! Ben ik weer met een heerlijk borrelhapje. Een roomkaasdip met jalapeño, spekjes en cheddar om precies te zijn. Ultiem lekker als dipje bij een (nacho!)chipje, maar ook erg smakelijk op een knapperig broodje. Het recept voor dit borrelhapje is apesimpel, je hebt namelijk maar 5 ingrediënten voor deze roomkaasdip nodig! En laten 5 ingrediënten recepten nou net mijn nieuwste specialiteit zijn…
Oja, hoe zit dat dan met die 5 ingrediënten?
Nou, sinds augustus 2019 heb ik een eigen 5-ingrediënten receptenrubriek op NU.nl. Je weet wel, die landelijke nieuwswebsite die IEDEREEN leest. Hahaha! Heel tof echt, ik vind het fantastisch dat ik deze job mag doen. Had ik op mijn twaalfde ooit gedacht dat ik receptontwikkelaar zou worden? Nee! Ik bakte toen weleens koekjes enzo, maar echt koken was nog niet echt mijn ding. Pas toen ik in 2015 naast mijn baan in loondienst begon te bloggen en mijn eigen recepten ging bedenken, kwam alles in een stroomversnelling terecht. Inmiddels is die baan de deur uit en werk ik voor mezelf als receptontwikkelaar en foodfotograaf, maar ook als freelance marketeer en contentspecialist. Ik prijs me gelukkig!
Terug naar de roomkaasdip
Ben je bang dat deze roomkaasdip spicy as hell is? Think again! Ik ben zelf namelijk best een watje als het om heet eten gaat. Als je je houdt aan de genoemde hoeveelheid jalapeño in mijn recept, dan is deze dip precies in balans. Niet te flauw, maar zeker ook niet te pittig! De roomkaas balanceert het geheel perfect uit en de uitgebakken spekjes en cheddar geven de dip een lekker zoutje. YUM! Deze roomkaasdip is een winnaar en is door Roel zelfs uitverkozen tot lekkerste dip van het jaar. Daarmee bedoelt hij dus dat deze dip nóg lekkerder is dan deze mango feta dip (met maar 3 ingrediënten!). Wat natuurlijk bijna niet kan. :-) Ik laat het aan jou over om te beoordelen. Had ik al gezegd dat deze dip heerlijk smaakt met (naturel) nachochipjes?
Geniet van dit lekkere borrelhapje! Ik ben super benieuwd wat je ervan vindt.
Ingrediënten
- 400 gram zuivelspread naturel
- 30 gram jalapeñoplakjes uit pot
- 100 gram spekreepjes biologisch
- 90 gram pittige cheddar of oude kaas, geraspt
- 25 gram verse bieslook
Instructies
- Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Schep de uitgebakken spekjes uit de pan en laat ze even afkoelen.
- Hak de plakjes jalapeño en de bieslook super fijn. Hak ook de spekreepjes zo fijn mogelijk zodra ze zijn afgekoeld. Doe alles samen met de zuivelspread en de geraspte cheddar in een kom. Meng goed door elkaar.
Notities
Super handig: bestel je boodschappen meteen online bij Albert Heijn. (link opent in een nieuw tabblad)
Deze roomkaasdip is lekker met…
Nachochips! Of naturel ribbelchips van Lays, dat mag ook. Dat is immers de lekkerste chips op aarde. Haha! Ik heb gesproken. :-) Toch weet ik zeker dat heel veel mensen het hierin met me eens zijn. Lieve mensen van Lays, lezen jullie mee? Ik zou best wel wat 5 ingrediënten dipjes kunnen bedenken. Of misschien wel 3 ingrediënten dips, dat moet ook best lukken denk ik! Wat denk jij, moet ik een rubriek met lekkere dips starten op Anniepannie.nl? Of liever een rubriek met allerlei soorten borrelhapjes?
(reageren kan onderaan)
SHOPPING: Ben je benieuwd waar ik dat schattige groene schaaltje vandaan heb? Die is van de H&M home, daar hebben ze super mooie spulletjes altijd. Bij de Bol.com vond ik een vergelijkbaar schaaltje.
Meer lekkere dipjes:
Mango feta dip
Bietendip met yoghurt en dragon
Heerlijke courgettespread
Deze blogpost bevat affiliate links.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Anouk zegt
Deze dip was echt heel goed!! Die van mij was inderdaad iets te stevig om te kunnen dippen, maar de dip te verdunnen met yoghurt was dat probleem opgelost. De smaak is echt heel lekker en hij is inderdaad niet te pittig.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Onwijs leuk om te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie!
Monique zegt
Wat dacht je van een dipjes èn borrelhappen rubriek!!!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Dat is nóg een beter idee, hahaha!