Daar ben ik weer met een lekker pasta recept. Deze romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaatjes is het ultieme comfort food voor doordeweeks. Het is klaar in 20 minuten! Dat is ook wel eens fijn. Wie heeft er na een drukke werkdag zin en puf om tijden in de keuken te staan? Ik zeker niet. Het recept van deze romige tagliatelle is van gastblogger Daniëlle. Zoals je weet is zij de queen van comfort food. Werkelijk van al haar recepten word ik blij. Ik prijs me dan ook heel gelukkig met deze lekkerbek in het Anniepannie team!
Romige tagliatelle met kip: de vega optie
Deze romige tagliatelle is met een simpele aanpassing geschikt te maken voor vegetariërs. Laat simpelweg de kip achterwege, of vervang de kip voor een vegetarisch alternatief. Persoonlijk vind ik de ‘kipstuckjes’ van de Vegetarische Slager echt heel goed! Ik koop dat altijd als het in de bonus is en dan vries ik het in. Super handig om in huis te hebben voor als je eens een avondje vega(n) wilt eten. Overigens ben ik van mening dat vleesvervangers niet per se nodig zijn voor een voedzame vegetarische of veganistische maaltijd. Bekijk deze goddelijke vegetarische recepten maar eens!
Verse pasta
Hoe graag ik ook zou willen dat ik zo’n typetje ben die zelf haar pasta draait, it’s not the case. Maar wat ik wel vaak doe, is verse pasta kopen in de supermarkt. Dat is echt lekkerder dan gedroogde pasta en – bonus – het maakt dat je nóg sneller klaar bent met dit recept. Ik zeg: win-win! Oh en nog een tip voor als er kids mee-eten: laat de witte wijn gewoon weg of vervang het door een beetje groente- of kippenbouillon.
Ingrediënten
- 180 g tagliatelle
- 1 kipfilet
- 2 tenen tenen knoflook
- 1 el bloem
- 100 ml witte wijn
- 250 ml kookroom
- 50 g zongedroogde tomaten
- 100 g verse babyspinazie
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Breng een pan licht gezouten water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in stukjes en snijd de knoflook fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan en bak de kip 3 minuten aan met wat peper en zout. Bak de knoflook een minuut mee en haal de kip en knoflook uit de pan.
- Doe de bloem in de koekenpan (en eventueel wat extra olijfolie) en gaar een minuutje. Blus af met de witte wijn. Zodra de alcohol verdampt is voeg je de kookroom toe.
- Voeg de zongedroogde tomaten toe (snijd eventueel in kleinere stukjes) samen met de kip. Zodra de kip gaar is voeg je de spinazie toe. Laat slinken.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg tot slot de gekookte (uitgelekte) pasta toe. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Dit is een recept van Daniëlle
Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.
Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >
Dit zijn ook heerlijke pasta gerechten:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze romige tagliatelle met kip te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
hans littel zegt
heerlijk . zeker vaker doen
Jolanda de Reus zegt
Erg lekkere pasta, meerdere keren gemaakt.
Joyce zegt
Heerlijk recept! We hebben er van gesmuld!
Danielle Cuijpers zegt
Vandaag gemaakt. Vond de wijn overheersend, zelfs wat zurige smaak. Toch best n tijd gekookt en zelfs zoete wijn gebruikt.. Jammer… geen blijvertje.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Zoete wijn is geen goed idee in dit recept. De volgende keer kun je het beste voor droge witte wijn gaan. Of je laat het weg, dat kan ook!
Corrina zegt
Heerlijk en goede beschrijving
We waren met 9 personen en alles is op
Had wel meer tagliatelle mogen zijn was ruim voldoende saus
AM zegt
Vlak van smaak!
Marijke zegt
Het is een heerlijk recept ,fantastische smaak ,zeker de moeite waard om het te maken ,top geen wijn in gedaan ,van wege kinderen onder de 18.
Mark van Hoof zegt
We hebben lekker gegeten. Ik heb de dubbele hoeveelheid spinazie gedaan zodat we genoeg groenten eten. Wel even apart gekookt en daarna fijn gesneden. Leek me handiger.
Lisabel zegt
Super lekker! Dank je. Heb er zelf nog paar spekbkokjes bij gedaan en de kookroom vervangen door slagroom (meer omdat ik niets anders in huis had).
Dorothea van der Poel zegt
Vandaag gemaakt en hoewel ik het erg naar de witte wijn vind ruiken, merkte je het niet tijdens het eten. Erg lekker recept
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat leuk om te horen Dorothea!