Misschien een beetje onsmakelijk, maar van blauwe kaas ga ik letterlijk watertanden. Alleen de gedachte al aan een stukje super sterke Roquefort zorgt ervoor dat het water me in de mond loopt. Hihi. Als jij dat nou ook hebt, dan is dit romige pasta met blauwe kaas recept gemaakt voor jou!
Maar niet gevreesd, ook als je blauwe kaas een beetje moeilijk vindt is deze romige pasta met blauwe kaas het proberen waard. De smaken zijn helemaal in balans en de Roquefort overheerst dus niet! Smaakvriendjes peterselie en walnoot geven deze romige pasta een extra dimensie en ook de geroosterde paprika combineert heerlijk! Ik gebruik altijd volkoren pasta, gewoonweg omdat het veel gezonder is. Bonus: het smaakt ook nog eens extra lekker.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
150 gram volkoren linguine (volkoren spaghetti kan ook)
150 gram crème fraiche
70 gram Roquefort
2 geroosterde paprika’s (uit pot of zelf geroosterd)
Klein bosje verse peterselie
Handje walnoten
Zout & peper
Ook handig: blender of keukenmachine
Romige pasta met blauwe kaas en geroosterde paprika
Kook de linguine al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm een koekenpan en rooster de walnoten kort. Laat afkoelen op een bord.
Doe de peterselie in de blender en maal fijn. Verkruimel er de Roquefort boven en schep de crème fraîche erbij. Maal er flink wat zwarte peper over en eventueel een beetje zout. Zet de blender aan en pulseer tot je een egale, romige saus hebt.
Snijd de geroosterde paprika’s in hele dunne, lange repen. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Doe de geroosterde paprikareepjes en de saus erbij. Verkruimel de walnoten erover. Schep door elkaar en warm alles even goed door.
Easy peasy toch? Geniet van jouw romige pasta met blauwe kaas!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie