Nu het buiten Siberisch koud is kan een gezond receptje niet ontbreken. Om me heen valt iedereen bij bosjes neer door de griep, het is een wonder dat ik zelf nog niet geveld ben! Zou het komen doordat ik veel van deze kurkuma latte’s drink? You never know, kurkuma en gember zijn allebei wel kneitertjegezond. Het leek me daarom wel sociaal om het recept met jullie te delen! Een leuke bonus: naast gezond is kurkuma latte ook nog eens heel erg lekker.
Golden milk
Kurkuma latte wordt ook wel ‘golden milk’ genoemd en is een hipsterdrankje pur sang. Maar hee, niks mis met hipsters. Matcha thee is ook heel hipster en dat vind ik verdraaid lekker. Of wacht, zou ik zelf een hipster zijn? Neeeeee, ik denk het niet hoor. Wat is uberhaubt de definitie van hipster? Anyone? Hoe dan ook, kurkuma latte wordt dus ook wel golden milk genoemd vanwege de fantastische kleur. Het is geweldig om alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje te gooien en het dan langzaam te zien transformeren tot een knalgele, schuimende substantie.
Dit heb je nodig voor 1 grote mok of 2 kleine kopjes:
- 250 ml ongezoete amandelmelk
- 1 el honing
- 1,5 tl kurkumapoeder van goede kwaliteit (bijv. die van EKOplaza!)
- 2 cm verse gember, heel fijn geraspt
- Zwarte peper (uit molentje)
- Zeezout
Romige kurkuma latte met verse gember
- Doe de amandelmelk, honing, kurkuma en gember in een steelpannetje. Maal er een beetje zwarte peper over en voeg een snufje zout toe. Roer alles even door.
- Breng de kurkuma latte langzaam aan de kook (je zult zien dat de kleur steeds geler wordt, super tof om te zien!). Haal de kurkuma latte van het vuur, schenk het door een fijne zeef en serveer direct.
Geniet ervan!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie