Soms gaat het leven van een foodblogger echt over rozen. Begrijp me niet verkeerd, een blog onderhouden is nogal wat werk en vraagt veel discipline, maar af en toe… af en toe is het zó leuk om foodblogger te zijn! Grapje natuurlijk, dat is eigenlijk altijd leuk. Maar toen ik mocht komen eten bij het prachtig ogende restaurant Persijn in Amsterdam werd ik extra blij! En die blijdschap bleek gelukkig niet ongegrond. Wat hebben we hier leuk en lekker gegeten zeg. ‘We’, want Roel mocht ook mee. De mazzelpik.
Restaurant Persijn: in het hippe QO hotel
Vlakbij station Amsterdam Amstel bevindt zich het nieuwe QO hotel. Een uiterst hip hotel met een dito restaurant én cocktailbar. Die bar bevindt zich trouwens op de bovenste verdieping, waarover later meer. Roel en ik begaven ons eerst naar de begane grond, waar restaurant Persijn is gevestigd. Een modern restaurant dat ‘Dutch Cuisine’ serveert. Nee, geen lompe hutspotten hier, maar verfijnde gerechtjes met authentieke, Hollandse smaken die een nostalgisch gevoel oproepen. Veel groenten en kruiden die de keuken gebruikt worden in een kas op het dak gekweekt. Wat een geweldig concept! Dutch Cuisine is sowieso in opmars. Super mooi vind ik dat. We mogen er trots op zijn!
Bloemkool op drie manieren
Cheers! Eerst een lekkere wijn. Al snel volgden twee voorgerechten om te delen. Ik kon natuurlijk weer niet stilzitten, dus ik ging alvast even gluren bij de open keuken. Daar trof ik een bordje met drie bereidingen van bloemkool: een soort bloemkoolpuree, rauwe bloemkool ‘chips’ en geroosterde bloemkool met een vadouvan olie en geroosterde hazelnoten. Ik snelde gauw weer terug naar ons tafeltje om te proeven. Eh… wauw! Knap hoe je zo’n ‘gewone’ groente als bloemkool toch zó interessant kunt maken. Het tweede voorgerecht was een wel heel bijzondere salade caprese. Een tomaat die helemaal heel lijkt, met een mooi laagje tomatenpoeder erover. Er omheen een plasje smaakvolle basilicumolie. Als je ‘m aansnijdt blijkt de tomaat gevuld te zijn met een heerlijk kruidig mozzarellamengsel. Creatief hoor!
Hoofdgerechten om van te smullen
Eerlijk delen was mijn opdracht, want beide hoofdgerechten roken zó onwijs lekker! Onze regel is altijd: wie niet deelt, mag kiezen. Je begrijpt dat je als deler dan extra je best doet om zo eerlijk mogelijk te delen, hahaha! Het vleesgerecht was zacht gegaarde kalfswang met hete bliksem, gepofte boekweit en een waanzinnig lekkere jus. Het visgerecht bleek een soort erwtensoep 2.0 te zijn. Een zachte puree van erwten met krokant gebakken rookworst en daarop een perfect gebakken stukje skrei. We vonden het allebei heerlijk, met voor de kalfswang een welverdiende eerste plek.
Wortelsorbetijs en wentelteefjes toe
Wentelteefjes met koekkruidenijs, stoofpeer en perencompote en een carrot cake met bospeensorbetijs. Ik hoef je vast niet vertellen dat dat lekker was, of wel? De carrot cake was echt een dessert voor mij. Heel licht zoet, maar ook zeker een hartige touch door het bospeenijs. Zie je trouwens de hennepzaadjes liggen? Lekker Hollands. ? Roel dronk nog een fijne cocktail erbij en toen wilden we vooral heel graag nog even boven kijken. Want op de 21e verdieping bevindt zich de ultra hippe cocktailbar Juniper & Kin. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over Amsterdam. Hier komen we zeker nog een keertje terug!
Aanrader?
Yes! Bij restaurant Persijn ga je een hele leuke avond hebben. Top bediening, lekkere wijnen en cocktails en vooral… verrassende gerechten die Nederlands zijn, maar níet lomp of boers. Verfijnde Dutch Cuisine dus, zonder overdreven poespas. Ik hou ervan! In de lente / zomer gaat de kas op het dak weer in volle bloei, leuk om daar ook even een kijkje te nemen!
Restaurant Persijn (in het QO hotel)
Amstelvlietstraat 4a
1096 GG Amsterdam
Website: QO hotel
020 220 5655
Op zoek naar meer lekkere restaurants? Kijk dan bij alle hotspots.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie