Hoe leuk, laatst won ik zomaar een etentje via Instagram. Alhoewel het woord ‘etentje’ het echt tekort doet, want ik mocht namelijk samen met een groepje andere blije bloggers komen dineren bij (tromgeroffel…) restaurant Lucas Rive in Hoorn. Juist ja, dat restaurant met die Michelinster! Het was een heerlijke avond waarbij ik het ene na het andere heerlijke gerecht kreeg voorgezet. En dat was niet het enige… ik mocht ook nog even in de keuken spieken! Kijk je mee?
Cooqing met de Gezonde Dutchies
Ik werd voor dit bijzondere diner bij Lucas Rive uitgenodigd omdat Gezonde Dutchies Mirella en Denise de Cooqing experience mochten uitproberen. Dat is een nieuw concept waarbij je als niet-kok tóch een keer kunt meedraaien in de professionele keuken. Het idee: je mag de hele dag meedraaien in de keuken van een van de deelnemende restaurants (en dat zijn niet de minste!) en helpt mee met de mise en place en uiteindelijk ook met het bereiden van het diner. Vervolgens komen je eigen vrienden of familie genieten van de mede door jou bereide gerechtjes. Guess what? Wij mochten deze avond proeven wat Mirella en Denise ervan hadden gebakken!
Amusestorm
Wat ik altijd zo heerlijk vind aan de chiquere restaurants is dat je zoveel fijne amuses en verrassinkjes krijgt voorgeschoteld. Jonnie Boer noemt dat altijd zo leuk ‘mondvermaakjes’. Ik denk dat we er bij La Rive wel vijf kregen voorgezet. Stuk voor stuk zalige hapjes die je doen verlangen naar meer! De amuse met avocado en gefermenteerde knoflook was mijn favoriet.
Van misozalm naar bambi met boerenkool
Het voorgerecht, een rouleau van gepekelde misozalm met dragoncrème en een salade van schaal- en schelpdieren, was echt top. Wat een heerlijke smaken bij elkaar, ik ga dit zeker onthouden! Ik maakte trouwens ook al eens miso pompoen bedenk ik me nu. Als tussengerecht genoten we van geroosterde kabeljauwrugfilet met een boter van gerookte paling en een jus van gepofte wortel. Heerlijk dat er tegenwoordig zoveel meer met groente gedaan wordt! I love it. Een stukje gebraden hertenkalf was het hoofdgerecht en jawel, dat is natuurlijk gewoon een ander woord voor bambi. Het was een onwijs mals stukje vlees, heerlijk echt. Erbij een jus van boerenkool, witlof en een wildsaus. Genieten hoor!
Een kijkje in de keuken
Natuurlijk ging ik tussendoor even spieken bij de open keuken, we zaten immers aan één van de chef’s tables! Geweldig om de koks op hun vingers te mogen kijken. Ze leken er vrij kalm onder te blijven, ook toen ik mijn camera tevoorschijn toverde. Dit zijn vakmensen, prachtig om ze bezig te zien! Mirella en Denise schoven af en toe ook nog even de keuken in en uit voor wat finishing touches aan de gerechten, het enthousiasme spatte er vanaf. We sloten het diner af met een heerlijke bombe van pure chocolade en advocaat, pistache roomijs, brownie, cranberrygel en een pistache macaron. Een feestje!
Aanrader?
Restaurant Lucas Rive sowieso, dat lijkt me duidelijk! Wat heb ik lekker gegeten. De volgende keer zou ik sowieso gaan voor een bijpassend wijnarrangement, want dat vind ik in zulke restaurants echt het einde. Over de Cooqing experience kan ik natuurlijk niet uit eigen ervaring vertellen, maar van de ladies van Gezonde Dutchies hoorde ik enthousiaste verhalen. Ze werden goed begeleid en hadden echt een leuke dag achter de rug. Wat lijkt het me tof om dat ook een keer te ervaren!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie