Je zou het er niet verwachten, maar midden in een woonwijk in Zoetermeer ligt een prachtig restaurant verscholen: Hofstede Meerzigt. Deze – tot restaurant omgebouwde – monumentale boerderij is de thuisbasis van chef-kok Alain Adriaanse en zijn keukenbrigade. Op zich al niet de minste (in tegendeel!), maar nu heeft restaurant Hofstede Meerzigt wel iets héél leuks bedacht: ‘Alain starring… sterrenchefs’. Een (zo blijkt!) populair concept waarbij Alain sterrenchefs uit binnen- en buitenland uitnodigt om samen met hem te komen koken. Wat een geweldig idee! In juni was het de beurt aan sterrenchef Ron Blaauw. En guess what? Ik werd uitgenodigd om te komen proeven. #lovemylife
Restaurant Hofstede Meerzigt
Het is niet verwonderlijk dat Hofstede Meerzigt een ontzettend populaire trouwlocatie is. De prachtige tuin en de statige boerderij lenen zich perfect voor romantische foto’s én grote groepen. Voor kleinere groepen is het restaurant ook erg geschikt. Zo zaten wij met onze groep journalisten en foodbloggers in de ‘wijnhooiberg’. Een prachtige ronde ruimte met glazen klimaatkasten vol wijn die dienstdoen als muren. Ontzettend sfeervol en bijzonder! Bovendien zorgt al het licht in combinatie met de wijnflessen voor een bijzondere gloed op tafel. Her en der zagen we zelfs een regenboogje!
Ontvangst met bubbels
Na een hartelijk ontvangst door de gastheer was het tijd voor een aperitiefje met mijn gezellige collega-bloggers Judith (van myfoodblog) en Mariska (van Flying Foodie). Wijnimporteur (en mede-eigenaar van restaurant Hofstede Meerzigt) L’Exeption deelt het terrein met het restaurant. Een geweldige combinatie die je verzekert van de beste wijn-spijscombinaties. De avond begon goed met een glas heerlijke bubbels (Bodega Norton Cosecha Especial Brut) uit Argentinië en een amuse in de vorm van een vorkje carpaccio. Op tafel stonden heerlijke waters van San Pellegrino.
Het diner van Alain Adriaanse en Ron Blaauw
Nadat Alain en Ron zich even kwamen voorstellen trapten we het diner af met gravlax met mierikswortelcrème en een olie van daslook. Een heerlijk gerechtje in de vorm van een soort knapperige taco! Erbij werd een bijzondere witte wijn geschonken die – vreemd genoeg – qua kleur meer weghad van een hele lichte rosé. Het bleek een ‘stille champagne’ van Boschendal, gemaakt van de klassieke Champagnedruiven Chardonnay en Pinot Noir. Stil, want de bubbels ontbreken. Een fijne, bijzondere wijn!
Kropsla!
Het volgende gerecht zorgde voor veel hilariteit. Wat nu, krijgen we echt een plak kropsla geserveerd?! Schijn bedriegt, zoals wel vaker. Onder de kropsla lag een heerlijke crème van burrata (OMG YUM) en tomaat. Erg lekker! Van de volgende gang werd ik wild enthousiast: king crab met bisque en een crème van beurre noisette. Eigenlijk is king crab al zó onwijs smaakvol dat het niets nodig heeft. De heerlijke crème van beurre noisette heb ik daarom los van de king crab opgegeten. Erbij dronken we een volle en romige Chardonnay uit Zuid-Afrika (Boschendal 1685). Feest!
Dinosauriërs en bloggers
Gang 4, het hoofdgerecht: duiffilet met foie gras en groene kool. Met gratis duivenpoot on the side. Een aanzicht dat voor nogal wat reuring zorgde in onze wijnhooiberg, haha. Instagram stories met dinosauriër-GIF’jes vlogen het internet op en vertwijfeld vroeg her en der iemand zich af aan welke delen van het pootje je nou wel of niet moest knagen. Een heerlijk gerecht met krachtige smaken vraagt om stevig, vloeibaar gezelschap. Dat kon de Argentijnse Cabernet Sauvignon van Bodega Norton gelukkig helemaal waarmaken!
Dessert time!
Voor het dessert doken we nog snel even de keuken in om te gluren bij chefs Alain en Ron. Pfoeeejjj wat een warmte, gesjees en drukte in die keuken zeg! Maar tegelijkertijd ook discipline en opperste concentratie. Hoe leuk om eens op de vingers te kunnen kijken van zulke chefs en hun super gemotiveerde brigade! Gauw terug aan tafel voor het dessert. Een lekker taartje met frambozen, crème pâtissière en vanille, daarna thee met friandises. Mooie afsluiter van een geweldig diner!
Aanrader: Alain starring Lucas Rive
Voor de ‘Alain starring’ met Ron Blaauw ben je helaas te laat, maar de volgende sterrenchef die restaurant Hofstede Meerzigt zal aandoen is ook niet mis! Op maandag 10 september komt Lucas Rive, eigenaar van sterrentent Lucas Rive in Hoorn, samen koken met Alain. Jij kunt er nog bij zijn! De kosten voor een 5-gangen diner inclusief bijpassende wijn/dranken bedragen €135,- per persoon. Wacht niet te lang, want het gaat erg hard. Voor meer informatie en reserveren kijk je op de site van Hofstede Meerzigt.
RESTAURANT Hofstede Meerzigt
Zonnenberg 10
2716 PG Zoetermeer
079 – 351 59 02
info@hofstedemeerzigt.nl
OPENINGSTIJDEN
Lunch:
Dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur
Diner:
Dinsdag t/m zaterdag van 18.00 tot 22.00 uur
Meer bijzondere restaurants:
Restaurant 6&24: haute cuisine met sterpotentie
Scandinavische snacks @ Restaurant Bøg
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Nicole zegt
Wat ontzettend gaaf! Sowieo al om daar te mogen aanschuiven. Heb op de website gekeken, wat een mooie locatie. En dan ook nog eens zo’n heerlijk diner, met passende wijnen, krijgen voorgeschoteld én… bij de heren op de vingers kijken. Hoe tof is dat?! Zo te zien en te lezen heb jij een topavond gehad (ben niet jaloers, hoor) ;)
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Dat klopt echt helemaal!!! Het was een fantastische ervaring, zeker om even in de keuken te mogen kijken en deze twee toppers (en hun team!) aan de slag te zien. Had alleen werd erg het gevoel dat ik in de weg stond, dus me na een paar minuten ook maar weer uit de voeten gemaakt. Haha!