Toegegeven, deze regenboog sandwiches met groente zien er véél te gezond uit. Maar, schijn bedriegt… Nee hoor, haha. Hoewel er óók mayonaise en pesto aan deze prachtige sandwiches te pas komt, blijven ze hartstikke gezond. Zoals je ziet bestaan ze uit een grote variatie veggies in alle kleuren van de regenboog. Bietjes, komkommer, spinazie, tomaten, gele paprika: één en al gezelligheid. Ik gebruikte volkorenbrood voor dit gezellige lunchfeestje. Naast dat dat een verantwoorde keuze is, vind ik volkorenbrood veel meer bite en smaak hebben dan bruin- of witbrood.
Meteen naar recept >>Smeuïge regenboog sandwiches
Een goede sandwich voldoet voor mij aan een aantal voorwaarden. En die ga ik – heel nerderig – eens even voor jullie uiteenzetten. Ik ben in mijn leven namelijk te vaak treurige sandwiches tegengekomen en, nouja, daar strijd ik tegen. Hier komen ze. Mijn voorwaarden voor een goede sandwich:
- ga voor goed brood. Kies brood met bite en smaak. Knapperig zuurdesembrood of smakelijk volkorenbrood bijvoorbeeld. Heb je een knapperige vulling voor je sandwich, zoals de groenten in deze regenboogsandwich? Houd het brood dan zacht, als fluffy tegenhanger. Heb je juist een zachte vulling (zoals zalm- of eiersalade), zorg dan dat je de sneetjes brood juist even roostert.
- kies voor smeuïgheid. Er is niks erger dan een te droge sandwich. Kies dus voor hummus, mayonaise, muhammara, pesto, vegan paté, mosterd of andere sauzen en smeersels om jouw sandwich extra smaak en smeuïgheid te geven. Combineren mag!
- denk na over de vulling. Wat smaakt lekker bij elkaar? Welke ingrediënten vullen elkaar aan? En dan wil het oog natuurlijk ook nog wat: hoe ziet het er samen uit en welke volgorde van laagjes kies je?
Lunch, brunch, picknick, regenboog sandwiches kunnen altijd!
Deze regenboog sandwiches zijn multi-inzetbaar. Ik serveerde ze bij een paasbrunch (geïnspireerd door het magazine met voorjaarsrecepten van de Plus). Het maakt je brunch extra kleurrijk! Maar ook als ‘gewone’ lunch zijn deze sandwiches natuurlijk hartstikke geschikt. Het is zelfs een handige manier om restjes groente uit de koelkast mee op te maken. Varieer naar hartenlust met soorten groente. Geraspte wortel, reepjes bosui, rode kool, plakjes radijs, rucola, het kan allemaal! Zo maak je regenboogsandwiches:
Keukentools
- 8 satéprikkers
Ingrediënten
- 12 sneetjes volkorenbrood
- 2 gekookte rode bietjes
- 4 trostomaatjes
- 4 snackkomkommers
- 1 gele paprika
- 2 handjes spinazie
- 4 eetlepels hummus
- 4 eetlepels citroenmayonaise of meer ;-)
- 4 eetlepels groene pesto
Instructies
- Snijd de bietjes in dunne plakjes en bestrooi ze met peper en zout. Snijd de trostomaten in plakken. Maak de paprika schoon en snijd in lange, dunne repen. Snijd de snackkomkommers in de lengte in dunne plakjes.
- Besmeer 8 sneetjes brood royaal met mayonaise. Besmeer de overige 4 sneetjes aan beide kanten met hummus.
- Leg 4 sneetjes brood met de mayonaise-kant naar boven op een plank. Beleg ze met de plakjes biet en komkommer en verdeel de spinazie erover. Leg er dan de sneetjes brood met hummus bovenop. Beleg die weer met de paprikareepjes en de plakjes tomaat. Verdeel de pesto erover en ‘sluit’ de sandwiches met de sneetjes brood met mayonaise (mayonaise-kant naar beneden). Steek twee satéprikkers in elke sandwich en snijd ze voorzichtig in het midden door.
Eet smakelijk!
Mocht je deze regenboogsandwiches gemaakt hebben, laat je het dan weten in een reactie hieronder? Een leuke foto delen op Instagram kan ook. Gebruik dan #anniepannie en tag mij (@anniepannie_nl) zodat ik je post kan zien en erop kan reageren.
Hier nog wat ideeën voor lunch of brunch sandwiches:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze kleurrijke sandwiches te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie