Jaaaaa, finally! Vandaag plaats ik nummer 1 van de twee geitenkaassalades die ik laatst op de Bettine Saladay maakte! Het is een echte regenboog salade met maar liefst 5 kleuren. Die prachtige kleuren komen van dunne reepjes rode kool (=paars ?), rode paprika, wortel, mango en sugar snaps. Een feestje op je bord en een genot om te eten! En oja, nog knettertjegezond ook!
Zomerse salade
Op de Bettine Saladay in Etten-Leur mocht ik samen met een groepje andere bloggers kokkerellen in een heuse buitenkeuken. Midden in de zonnige tuin van Bettine! Geen straf dus. De zomerse omstandigheden inspireerden me tot het maken van deze zomerse regenboog salade. Want kleur en zomer gaan hand in hand! Naast deze regenboogsalade maakte ik ook een verrukkelijke salade met verse vijgen, geitenkaas en granaatappelpitjes. Daar is zelfs een video van gemaakt! Nog heel even geduld, hij is bijna af. Uiteraard ga ik ‘m dan meteen met jullie delen!
Saladewrap
Mijn regenboog salade is heerlijk als bijgerecht bij een barbecue, een lekker stukje gegrilde kip of vis of gewoon lekker zo. Maar op de Saladay ontdekte ik dat deze salade ook perfect smaakt in een wrap! Ik pakte een oranje wortelwrap van No Fairytales en deed hier wat regenboog salade in. Wauw, nóg meer kleur op je bord! En lekker dat het smaakte… Dikke tip van mij: smeer de wrap eerst in met wat geitenkaas spread. Extra smaak en smeuïgheid!
Ingrediënten:
- 1 mango
- ¼ rode kool (minder als je een grote kool hebt)
- 1 rode paprika, dunne strips
- 150 gram sugarsnaps, draden eraf, blancheren, koelen
- 4 à 5 bospenen
- klein bosje verse munt, grof gehakt
- klein bosje verse koriander, grof gehakt
- 1 bakje geitenkaasbolletjes (Bettine, 100 gram)
- handvol cashewnoten
- 2 tl sesamzaad (een mix van zwart en wit sesamzaad is leuk)
Dressing:
- ½ Spaanse peper
- 4 el limoensap
- 1 el honing
- snuf zout
Ook nodig: mandoline of hele goede knifeskills, dunschiller.
Regenboog salade met geitenkaas en cashewnoten
- Trek met een mesje de draden van de sugarsnaps. Was ze en kook ze 3 minuutjes. Doe ze daarna over in een vergiet en spoel direct met koud water om de kleur te behouden. Laat uitlekken.
- Verhit een koekenpan en rooster de cashewnoten totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen op een bord.
- Schil de mango en snijd er dunne reepjes van.
- Maak de paprika schoon en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd er met een mes of mandoline héle dunne reepjes van.
- Schil de bospenen en schaaf er met de dunschiller dunne linten van.
- Verwijder het buitenste blad van het stuk rode kool en snij de harde kern weg. Schaaf nu met de mandoline in héle dunne reepjes. Kijk uit voor je vingers!
- Maak nu de dressing. Hak de Spaanse peper héél fijn. Verwijder wel de zaadjes, anders wordt de dressing te pittig. Meng het limoensap, de honing en het zout goed door elkaar en roer de stukjes Spaanse peper erdoor.
- Doe de rode kool, mango, paprika, sugarsnaps, wortellinten samen met de fijngehakte koriander en munt in een grote saladeschaal. Giet de dressing erover en meng alles goed, maar voorzichtig door elkaar. Bestrooi de salade met de cashewnoten, het sesamzaad en de geitenkaasbolletjes.
Eet smakelijk!
Meer salades met geitenkaas?
Salade met vijgen, appel en geitenkaas-pistachebollen
Salade met blauwe bessen, mais en geitenkaas-spekpakketjes
Geroosterde spruitjes salade met granaatappel en geitenkaas
Dit is een samenwerking met Bettine geitenkaas.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze regenboogsalade met geitenkaas en cashewnoten? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie