Daaaaaaar ben ik weer! Deze zonnige regenboog ratatouille past prachtig bij het lekkere weer van deze week. Want wow, wat ben ik daar blij mee zeg! Heerlijk om af en toe ‘met zonder jas’ naar buiten te kunnen. Wat ik ook zo leuk vind aan de lente is dat alles weer tot leven komt. Bloemen schieten uit de grond, bomen gaan bloeien. Er zijn meer mensen op straat en iedereen kleedt zich luchtiger en vrolijker. Alle kleurtjes komen weer uit de kast, lijkt wel! Misschien is dat wel waardoor ik geïnspireerd raakte om deze regenboog ratatouille te maken.
Deze kleurige ratatouille is een speelse variant op de traditionele versie met aubergine. De aubergine heb ik helemaal weggelaten en in plaats daarvan heb ik vrolijke oranje plakjes zoete aardappel toegevoegd én gele paprika. Gezelligheid! Het is even doorzetten tijdens het rangschikken van alle plakjes, maar het oog wil ook wat. En eigenlijk valt de hoeveelheid werk best wel mee als je het ritme eenmaal te pakken hebt. Zie het als een lekker ‘zen’ momentje!
Dit heb je nodig:
1 zoete aardappel, geschild
1 kleine courgette
1 gele paprika
1 grote rode ui
1 grote tomaat
Paar takjes verse tijm, alleen de blaadjes
1 takje verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
2 teentjes knoflook
Zout en peper
Olijfolie
Ook nodig: kleine springvorm (18 cm)
Erg handig: een mandoline of een keukenmachine met een opzetstuk voor dunne schijfjes. Natuurlijk kun je ook de schaafkant van een blokrasp gebruiken of zelf dunne plakjes snijden van de groente. Dan duurt het natuurlijk wel iets langer.
Regenboog ratatouille
Verwarm je oven op 200 graden.
Vet de springvorm in met wat olijfolie.
Snijd dunne plakjes van de zoete aardappel, courgette en paprika. Doe ze bij elkaar in een kom. Giet er een beetje olijfolie over. Doe de tijm en rozemarijn erbij, maal er peper en zout over en pers de twee teentjes knoflook uit. Meng alles met je handen goed door elkaar.
Snijd nu ook de ui en de tomaat in dunne plakjes (deze meng je niet mee met de rest omdat ze anders kapot gaan).
Begin nu met het rangschikken van de regenboog ratatouille. Begin met de buitenrand. Zet om en om plakjes zoete aardappel, tomaat, courgette, ui, paprika achter elkaar totdat je de cirkel rond hebt. Vul daarna zo sierlijk mogelijk de opening in het midden op. Wees niet te perfectionistisch, het is echt niet erg als je af en toe twee dezelfde plakjes achter elkaar gebruikt. Het ziet er alsnog prachtig uit! Kijk maar:
Schuif nu de springvorm in het midden van de oven en bak de regenboog ratatouille in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Dit kan per oven verschillen, dus kijk af en toe even hoe het gaat.
Deze regenboog ratatouille is op zichzelf al lekker genoeg om als hoofdmaaltijd te eten. Eventueel met wat knapperig brood of een geitenkaas salade erbij. Wil je toch iets van vlees of vis? Ga dan voor gegrilde kip of gebakken (wit)vis.
Geniet ervan!
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Hier vind je mijn pagina!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie