Deze pulled paddo pizza spookt al een tijdje rond in mijn hoofd. Ik wil al zo lang iets doen met pulled paddestoelen! Een super smakelijk alternatief voor pulled pork, dat nou eenmaal niet zo gezond is. Paddestoelen hebben een heel vlezige structuur en zijn top voor wat vega variatie op z’n tijd! Met name oesterzwammen hebben een ideale structuur om te ‘pullen’.
Pulled paddo pizza met stoere smaken
In deze pulled paddo pizza heb ik stoere smaken gebruikt voor een extra wow-factor. Hoisinsaus en sojasaus geven de pulled paddo’s een volle, zout-zoete smaak. Umami alert! Met wat crunch on top van de julienne wortel en de lente-uitjes heeft deze pizza echt alles in huis om zelfs verstokte meat-lovers te laten watertanden.
Oesterzwammen zijn the best!
Ik koos voor oesterzwammen omdat je die zo mooi uit elkaar kunt trekken (eh…’pullen’) en natuurlijk omdat ze lekker zijn. Ook slinken ze niet zo erg. Natuurlijk kun je experimenteren met andere soorten paddestoelen die je in reepjes snijdt of trekt. Denk aan shii-takes, cantharellen of de koningsoesterzwam. Of ga voor een mix.
Lekker makkelijk
Trouwens, deze pulled paddo pizza maak je met maar 7 ingrediënten. Fijn toch? Ik doe lekker makkelijk en gebruik een kant en klare pizzabodem. Een bloemkoolbodem, om precies te zijn. Dat was echt een super lekkere combinatie! Maar kies vooral de bodem die jij het lekkerste vindt. Enjoy!
Ingrediënten
- 1 pizzabodem bloemkool Magioni, o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn
- 150 g oesterzwammen
- 1 el sojasaus
- 1 el hoisin saus
- 2 lente-uitjes
- paar plukjes julienne wortel
- paar takjes platte peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220˚C.
- Leg de pizzabodem gedurende 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Dit zorgt ervoor dat de bodem straks knapperig blijft.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes en hou de groene ringetjes apart. Trek de oesterzwammen in smalle reepjes uit elkaar.
- Verhit in een wok een klein beetje (zonnebloem)olie. Bak de reepjes oesterzwam en de witte lente-ui ringetjes een minuut of 2 op hoog vuur. Doe er dan 1 eetlepel sojasaus en 1 el hoisinsaus bij. Roer goed door.
- Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel hierover de paddenstoelenreepjes (pulled paddo!). Bak de pizza nu nog 10 minuten in de oven.
- Als je pizza klaar is, garneer je ‘m met de groene ringetjes lente-ui, wat plukjes julienne wortel en blaadjes platte peterselie.
Geniet!
TIP: Je kunt natuurlijk ook een ‘gewone’ pizzabodem gebruiken voor deze pizza. Maar ik daag je uit om de bloemkoolbodem van Magioni een kans te geven! Gezonder dan de standaard bodem en gek genoeg proef je de bloemkool totáál niet. (no spon)
Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vond. Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!
Meer lekkere recepten met paddenstoelen:
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Lisette zegt
Oehh wij hebben dit recept van het weekend gemaakt! Heerlijk dat ie was. Weer eens wat anders dan een standaard pizza. De bodem van mangioni is sowieso een aanrader. En dan de combi met dit recept.. JAM. De jullie smaakt er ook heerlijk bij. En voor de koriander liefhebber, is koriander zeker een aanrader.
Dank je wel Andrea voor deze heerlijke inspiratie
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat leuk om te lezen dat je zo genoten hebt van het recept! Dank voor je enthousiaste reactie. ???
Folderbode zegt
Dit pizzarecept ziet er wederom heerlijk uit! Ik koop de pizzabodem van AH ook altijd, maar vind de pompoenversie net iets lekkerder dan die met bloemkool.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Dankjewel! Zo leuk om te horen! De pompoenversie ligt bij mij niet zo vaak in het schap, de bloemkoolversie wel. Ik ga eens een keertje omfietsen voor die pompoenbodem!