Deze broodjes pulled carrot zijn perfect voor als je eens een vega variant van het welbekende broodje pulled pork wilt proberen! Uiteraard is pulled carrot naast vega ook een stuk gezonder dan pulled pork. Maar bovenal: pulled carrot is écht heel erg lekker! Zeker in combinatie met een licht pittige hoisin marinade, knapperige taugé en bosui en een mooi burgerbroodje. Probeer dit dus echt een keer, want zo heb je nog nooit wortel gegeten…
Aziatische marinade
Ik associeer pulled pork altijd met stevige smaken, zoals rokerige BBQ saus of hoisinsaus. Daarom vond ik dat mijn pulled carrot ook een kick nodig had. Ik maakte een marinade van hoisinsaus, verse gember, knoflook, korianderpoeder en wat zoete chilisaus. Dat smaakt dus echt verrukkelijk in combinatie met wortel! De taugé en bosui smaken er lekker fris bij. Gratis tip van Anniepannie: snijd de bosuitjes in hele dunne reepjes en leg ze in een bakje ijskoud water. Na een tijdje trekken ze helemaal krom en krijg je dus mooie gekrulde bosui-dingetjes. Heerlijk op zo’n broodje pulled wortel!
Briochebroodjes
Ik gebruikte speciale brioche-burgerbroodjes. Die zijn van zichzelf een tikkie zoet en ik vind dat heel lekker. Maar mocht je andere broodjes willen gebruiken, dan is dat helemaal prima! Denk aan gewone bruine, witte of volkoren (=gezondst!) bollen of een ander broodje naar keuze. Ciabatta werkt waarschijnlijk ook prima! Bestrijk de broodjes voordat ze de oven in gaan even met wat water en strooi er sesamzaadjes over. Dat ziet er altijd zo leuk uit!
Ingrediënten voor 6 kleine broodjes pulled wortel:
- 6 kleine burgerbroodjes (of 4 grotere)
- 400 gram wortels, grof geraspt
- 1 el zonnebloemolie
- 3 el hoisinsaus
- 1 el zoete chilisaus
- 1 tl fijn geraspte verse gember
- 1 tl korianderpoeder
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 3 bosuitjes
- 70 gram taugé
- 2 tl sesamzaad
Pulled carrot met hoisin en taugé
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan.
- Meng in een kom de zonnebloemolie, hoisinsaus, zoete chilisaus, gember, koriander en knoflook door elkaar. Doe de geraspte wortel erbij en schep alles goed om.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verspreid hierover het wortelmengsel. Plaats de bakplaat in het midden van de oven gedurende 20 minuten. De wortel moet zacht zijn maar nog wel een bite hebben.
- Verwijder intussen de slappe, groene bovenkant van de bosuitjes en snijd de bosuien ieder in drie stukken. Snijd deze stukken in de lengte doormidden en dan in hele dunne reepjes. Doe de reepjes in een bakje met ijskoud water en zet apart. Ze zullen mooie krullen gaan vormen.
- Doe de taugé in een vergiet en overgiet met gekookt water uit de waterkoker. Spoel daarna de taugé meteen af met koud water uit de kraan. Laat goed uitlekken.
- Haal de bakplaat met de pulled carrot uit de oven. Bestrijk de bovenkant van de broodjes met wat water en bestrooi ze met het sesamzaad. Leg de broodjes op het rooster in de oven en bak ze in 3 tot 5 minuutjes knapperig.
- Snijd de broodjes open en beleg ze met pulled carrot, taugé en bosuikrullen.
Eet smakelijk!
Meer ‘pulled’ recepten?
Broodje pulled jackfruit met ketjap, koolsla en avocado
Pulled paddo pizza
Broodje pulled chicken met barbecuesaus en pickles
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in deze broodjes pulled carrot? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie