Afgelopen maand kwam ‘Powerfood – Van Friesland naar New York’ uit. Inmiddels al het tweede boek met powerfood van Rens Kroes (ja, ‘de zus van’). Ik ontving een recensie-exemplaar in mijn mailbox en zie hier… mijn eerste kookboek review!
Mijn eerste indruk van het boek is goed, wát een leuk vormgegeven boek en wat een leuke receptjes. Maar ik ben ook verbaasd. Al digitaal ‘bladerend’ zie ik naast mooie receptfoto’s ook een heleboel modellerige foto’s van Rens Kroes zelf. Op zich prima, het zit in de familie, maar een beetje een gekke combi vind ik het wel. Een foto van een mooie chick in ondergoed had ik nou niet echt in een kookboek verwacht. Maar, hoe langer ik erover nadenk, hoe slimmer ik het vind. Zo krijg je je vent ook eens zover dat hij een kookboek doorbladert! ;) En laten we eerlijk zijn… als je net zo’n strakke buik wilt als gezondheidsbabe Rens, dan moet je blijkbaar net zo eten zoals zij. En daar helpt wat powerfood van Rens Kroes je zeker bij.
Het boek staat vol met (75!) healthy recepten die ook nog eens lekker en origineel zijn. De indeling van de recepten gaat van ontbijt, lunch en diner naar snacks, sweets, toppings en drinks. En zoals de titel al doet vermoeden heeft Rens zich laten inspireren door haar Friese geboortegrond én de bruisende Big Apple. Denk dus aan recepten voor (gezonde) poffertjes en een poweromelet tot sweet chicken salad en blueberrie crumble. Yum!
De recepten zijn over het algemeen best makkelijk te maken, hoewel je voor sommige gerechten een bezoekje moet brengen aan een biowinkel of toko. Ook staan er soms ingrediënten in het boek waar ik echt nog NOOIT van had gehoord, zoals wijnsteenbakpoeder of Goya. Geinig! Van ieder recept staat een mooie foto in het boek, voor mij een must. Wel moet je voor sommige foto’s helemaal naar achter in het boek bladeren, dat vind ik dan weer minder handig. Maar hee, er zijn ten minste foto’s!
Een receptje dat me opviel was de komkommersoep op pagina 51. Op de foto ziet het eruit als een soort groene gazpacho. Dat leek me grappig om eens te maken! Lekker verfrissend (fijn met dit weer) en nét even anders. Hier is het recept van Rens:
Komkommersoep
Ingrediënten (voor 1 liter):
1,5 courgette
1 komkommer
2 avocado’s
2 teentjes knoflook
2 citroenen
2 tl versgemalen zwarte peper
2 snufjes zeezout
2 el extra vierge olijfolie
2 handjes verse (platte) peterselie
Beetje citroenrasp (van een biologische citroen)
2 handjes blaadjes maggikruid
Ook nodig: een blender
Bereiding:
Snijd de courgette, komkommer en avocado’s in kleine stukjes en doe ze in de blender. Knijp de knoflookteentjes en de citroenen boven de blender uit (zorg dat de pitjes zijn verwijderd) en voeg de zwarte peper, zeezout, olijfolie, peterselie en maggikruid toe. Mix alles tot een romig geheel en schenk er nog 400 ml water bij. Serveer met enkele dunne plakjes komkommer, wat citroenrasp en een klein beetje maggikruid.
Zo zag mijn versie van dit komkommersoepje eruit:
Ik deed een paar kleine aanpassingen. Zo gebruikte ik in plaats van het maggikruid een extra handje peterselie. Voor de garnering gebruikte ik naast citroenrasp ook wat plukjes verse tuinkers. Dat ziet er altijd zo feestelijk uit. ;) Het was een heerlijk fris soepje!
Ben je nieuwsgierig geraakt naar Rens’ nieuwe kookboek? Je koopt ‘m bij Bol.com voor twee tientjes:
Voor deze review ontving ik een gratis kookboek.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Anouk zegt
I totally agreeee!! Te veel modelleringen foto’s, ik zie liever meer fotos van eten, ingrediënten, marktkramen en hip gedekte tafels in een kookboek. Maar wat een leuke recepten! Ik heb dit kookboek gekregen voor mijn verjaardag en heb al de courgette-spaghetti gemaakt, super lekker! Ook man (waar is het vlees?) at het met smaak op. Na een moddervette studententijd heb ik al een tijdje geleden ontdekt dat puur eten zonder daarbij eerst naar de calorieën te kijken voor mij het beste eenpatroon is, de boeken van Rens sluiten perfect aan bij dat idee en geven me een hoop nieuw lekkers om te proberen.