Ik noem weleens vaker dingen het ultieme comfort food, maar soep valt daar zeker ook onder! Zeker op een koude dag is er niets lekkerder dan een heerlijke soep om mee op te warmen. Gastblogger Daniëlle maakte een pompoensoep met orzo. Dat is een soort pasta die de vorm heeft van rijst. Het wordt ook wel ‘riso’ genoemd. Heel erg lekker en ideaal om en soep wat meer vulling te geven. Door de orzo wordt deze pompoensoep een echte maaltijdsoep. Broodje en/of salade erbij en je bent good to go! Overigens doet deze soep het ook erg goed als lunch.
Pompoensoep met orzo: lekker makkelijk
Als je naar dit recept kijkt zie je maar 5 ingrediënten. Deze pompoensoep met orzo is dus lekker makkelijk om te maken! En ik ga je nog een tip geven: flespompoen hoef je níet te schillen! Wist je dat al? Doordat je de schil meebakt en meekookt wordt ‘ie vanzelf zacht. Je kunt hem dan heel makkelijk mee pureren. Meer voedingsstoffen en minder werk, wat wil een mens nog meer? Ja ok, een onbewoond eiland, altijd gratis shoppen en wereldvrede misschien, maar meer ook niet, toch? ;-)
Meer 5 ingrediënten recepten?
Wist je al dat ik (Andrea) elke week een recept met 5 ingrediënten deel op nieuwssite NU.nl? Ik heb daar mijn eigen receptenrubriek (#lifegoals). Op dit moment staat er toevallig ook al een recept met flespompoen op, dat is deze hartige taart met pompoen en feta. Heel lekker is die! Super leuk als je me ook daar gaat volgen. Iedere vrijdag is er een nieuw recept. Laat vooral een reactie achter onder de recepten, want dat vind ik super leuk! Maar nu eerst… het recept voor de pompoensoep met orzo van Daniëlle:
Ingrediënten
- 1 kleine flespompoen
- 3 tenen knoflook
- 8 takjes verse oregano
- 2 kippenbouillonblokjes groentebouillon voor vega/vegan
- 150 gram orzo/riso
Instructies
- Was de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Schillen hoeft niet! De schil wordt vanzelf zacht. Snijd de knoflook in grove stukken.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote (soep)pan. Fruit de knoflook en oregano circa 3 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de pompoen en peper en zout toe en bak 5 minuten mee. Voeg 0,5 liter heet water en de bouillonblokjes toe en kook ongeveer 15 minuten. Check even of de pompoen gaar is met een mes in een pompoenblokje te prikken. Als het mes er zo doorheen glijdt is de soep klaar om te pureren.
- Verwijder de takjes oregano en pureer de soep. Zet terug op het vuur en voeg de orzo en weer 0,5 liter water toe. Kook ongeveer 10 minuten totdat de orzo gaar is.
Eet smakelijk!
Meer lekkere soep recepten:
- Linzensoep met aubergine en tomaat (vegan)
- Boerenkoolsoep met kokosmelk (vegan)
- Bloemkoolsoep met kerrie en mosterd
- Tomatensoep met garnalen
- Pompoensoep met gember
Dit is een recept van Daniëlle
Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.
Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie