Zelf soep maken is zo onwijs makkelijk dat ik me vaak afvraag hoe het kan dat Unox nog zulke goede zaken doet. De laatste keer dat ik kant-en-klare soep kocht kan ik me echt niet meer herinneren! Vorige week zat ik met een pompoen die op moest. Op de een of andere manier kreeg ik zoveel zin om pompoensoep te maken! Pompoensoep met gember om precies te zijn, want dat is en blijft een gouden combinatie.
Ik hoor je denken, wie gaat er nu soep eten in deze tijd van het jaar? Nou, ik kan het je aanraden. Het schijnt dat je van warme dranken en warm eten juist afkoelt. In tegenstelling tot ijskoude dingen zoals een glas tonic met ijsblokjes of een ijsje. Daar zou je het alleen maar warmer van krijgen. Ik weet ook niet hoe dat helemaal werkt, maar het punt is dat ik vind dat soep gewoon altijd mag. Zomer of winter, lente of herfst.
Voor een grote pan soep:
1 flespompoen
2 uien
2 tenen knoflook
1 groentebouillonblokje (zonder zooi, ik gebruik blokjes van de Ekoplaza)
60 gram verse gember
1 el korianderpoeder
¾ el kurkumapoeder
½ el laos (optioneel)
2 lente-uitjes
1 limoen
Ook nodig: staafmixer of blender
Pompoensoep met gember en lente-ui
Snipper de uien en hak de knoflook in stukjes. Verhit wat olijfolie in een grote pan met een dikke bodem en fruit de ui, knoflook en gember heel zachtjes gedurende 10 minuten. Af en toe roeren.
Snijd intussen de pompoen in stukjes. Je hoeft de flespompoen niet te schillen! De schil wordt tijdens het koken zo zacht dat je hem gewoon mee kunt pureren. Verwijder natuurlijk wel de zaadjes en draden.
Doe de pompoenblokjes samen met de kruiden in de pan. Laat even meebakken en roer af en toe.
Voeg het bouillonblokje toe en zoveel water dat alles nét onder staat.
Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer of in je blender. Is de soep nog te dik? Voeg dan nog wat extra water toe.
Breng de pompoensoep op smaak met limoensap en eventueel wat peper en zout. Tevreden? Schep de soep in kommen en garneer met druppeltjes olijfolie en in ringetjes gesneden lente-ui.
Eet smakelijk!
Deze pompoensoep is heerlijk voor bij de lunch of als hoofdgerecht. Serveer er een lekker stuk knapperig stokbrood bij om te dippen! Je kunt ook bruine rijst koken en op tafel zetten. Iedereen kan dan zelf een beetje rijst in zijn kommetje scheppen. Nóg voedzamer!
Ik ben benieuwd wat je vond van deze pompoensoep met gember en lente-ui! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!
Meer soep recepten
Koude avocado soep van Sophie Dahl
Litouwse koude bietensoep
Daslooksoep van Greendelicious + cursus foodfotografie!
VOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA:
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie