Als er iets lekker is, dan is het deze platbroodpizza met aardappel! Het lijkt op het eerste gezicht misschien helemaal niet zo interessant, maar geloof me: deze pizza wil je maken. Roseval aardappels hebben al een heerlijke smaak van zichzelf, maar gecombineerd met rozemarijn, knoflook, heel veel kaas en romige crème fraîche worden ze nóg lekkerder! Tel daar een crunchy bodem van Libanees platbrood bij op en echt, je weet niet wat je meemaakt. Aardappelpizza for president! Lekker als avondeten, maar zo’n slice aardappelpizza smaakt ook top bij lunch of de borrel.
Platbroodpizza met aardappel: ook bij kids favoriet!
Ik maakte deze aardappel platbroodpizza’s voor een familiebrunch en ik zweer je, ze waren binnen 5 minuten verdwenen. Zelfs mijn kleine neefjes aten er vrolijk van mee. Misschien ook wel omdat tante Andrea het aan ze had verkocht als ‘chipspizza!’. Haha. Wie loopt daar nou niet warm voor? Mijn broer wou meteen het recept en dat gaf ik hem via Whatsapp, met de belofte dat de platbroodpizza met aardappel ook snel online zou komen. Vandaag is (eindelijk) de dag lieve Tim, enjoy! Sorry dat het zo lang geduurd heeft. :-)
De échte Roseval aardappels
Voor de nieuwe website van Le Bistro aardappelen mocht ik superveel aardappelrecepten ontwikkelen. Deze platbroodpizza met aardappel staat er ook op! Leuk hè? Voor mijn opdracht voor Le Bistro kreeg ik per receptenronde kilo’s aardappels toegestuurd om mee aan de slag te gaan. Naast gele en roze aardappels kreeg ik ook échte Roseval aardappels, die je naast het rode schilletje herkent aan het feit dat ze vanbinnen óók een beetje rood zijn. Als je ze kunt vinden: gebruik voor deze platbroodpizza’s échte Roseval aardappeltjes. Die zijn zo onwijs lekker van smaak!
Ingrediënten
- 2 Roseval aardappels ongeveer 220 gram
- 2 Libanese platbroden
- 75 gram crème fraîche
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- takje rozemarijn fijngehakt
- 50 gram geraspte cheddar
- 100 gram mozzarella in dunne plakken
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng crème fraîche, knoflook en rozemarijn door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Besmeer er de platbroden mee.
- Verdeel de mozzarella over de pizza's.
- Snijd met een mandoline hele dunne plakjes van de aardappels van ongeveer 1 à 2 millimeter dik. Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de platbroodpizza's.
- Besprenkel de pizza’s met wat olijfolie en strooi de cheddar erover. Bak de aardappelpizza’s in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Hou goed in de gaten dat ze niet te donker worden, iedere oven is anders.
- Strooi de bieslook vlak voor het serveren over de pizza’s.
Eet smakelijk!
Meer recepten met Roseval aardappels:
- Roseval aardappels uit de oven (super crunchy!)
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in zo’n lekkere platbroodpizza met aardappel? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie