Even een super easy receptje tussendoor (of wacht, zijn niet al mijn recepten tegenwoordig best wel easy?): Pizza met tonijn, courgette en kaas. Een soort tuna melt pizza dus eigenlijk, maar dan met toegevoegde courgette. Als je net zoals ik een kant-en-klare pizzabodem en een ready to go pizzasaus gebruikt, ben je echt in een mum van tijd klaar met het avondeten. Mag ook wel eens, toch? Ik vind van wel. Mijn blog, lekker puh. ;-) Overigens doen slices van deze pizza het ook erg goed als borrelhapje.
Kant en klare pizzabodem: lazy pizza
Van Mister Kitchen’s kreeg ik hun nieuwste producten thuisgestuurd: desem pizzabodems en een paar lekkere pizzasauzen. Hoewel ik normaal best wel van team #zoveelmogelijkzelfmaken ben, maak ik regelmatig een uitzondering voor pizzabodems. Ik bedoel, pizza is bij uitstek gemaksvoer. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk (en lekker!) kan? Ik gebruik bijvoorbeeld ook vaak de pizzabodems van Magioni of een naanbrood. Check bijvoorbeeld deze pizza pulled paddo pizza of deze naanpizza met geitenkaas, honing en blauwe bessen. Of ik maak een plaatpizza met bladerdeeg als bodem. Handig! En zo lekker snel. Dit keer gebruikte ik een bodem van Mister Kitchen’s en ik maakte er deze heerlijke pizza met tonijn, courgette en kaas mee:
Vierkante pizza met tonijn
Heb je ooit… een vierkante pizza gezien? Ik eigenlijk niet, hoewel ik er na enig Googelen achter kwam dat vierkante pizza’s gewoon een legitiem ding zijn. In Italië zelfs, of all places! Het heet pizza al taglio. Ik vond het trouwens super grappig om de vierkante pizza juist níet in vierkante stukken te snijden, hahaha. Ik hoop dat alle mensen met OCD het me vergeven. Qua topping besloot ik rode ui en geraspte courgette aan de tonijnpizza toe te voegen. Want veggies zijn nou eenmaal belangrijk! En lekker overigens, maar dat terzijde. De courgetterasp kneep ik voordat het op de pizza ging goed uit met mijn handen om het extra vocht kwijt te raken. Want van zompige pizza wordt niemand blij. Het resultaat was heerlijk! Je zou ook nog kappertjes aan deze pizza met tonijn kunnen toevoegen, bedenk ik me nu. Nog meer yum!
Ingrediënten
- 2 pizzabodems Bijvoorbeeld de desembodems van Mister Kitchen's
- 6 eetlepels tomatensaus of pizzasaus
- 1/2 courgette grof geraspt
- 1 blikje tonijn uitgelekt
- 1/2 rode ui in ringen
- 2 handjes geraspte kaas
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Besmeer de pizzabodems met de tomatensaus.
- Doe de geraspte courgette, uiringen en tonijn in een kom. Voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Beleg de pizzabodems met het mengsel.
- Verdeel de geraspte kaas over de pizza's en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
Wil je ook een vierkante pizza maken? Bij de Albert Heijn koop je de vierkante pizzabodems van Mister Kitchen’s.
Meer makkelijke pizza’s:
- Mini pizza’s met courgette en parmaham (bodem van mini tortilawraps)
- Pulled paddo pizza (bloemkoolbodem van Magioni
- Plaattaart met peer en gorgonzola (bodem van bladerdeeg)
- Naanpizza met spinazie en kwarteleitjes (bodem van naanbrood)
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen in zo’n lekkere vierkante pizza met tonijn? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
Dit artikel bevat affiliate links
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie